Ένταση στο υπουργείο Υγείας κατά την πορεία της ΠΟΕΔΗΝ

Ένταση στο υπουργείο Υγείας κατά την πορεία της ΠΟΕΔΗΝ

Ένταση επικράτησε έξω από το υπουργείο Υγείας, όπου πραγματοποίησε πορεία διαμαρτυρίας η ΠΟΕΔΗΝ.

Μία ομάδα ατόμων προσπάθησε να εισέλθει στον χώρο του υπουργείου αλλά εμποδίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο. Στη συνέχεια τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ άρχισαν να χτυπάνε τα κατεβασμένα ρολά του υπουργείου.

Τελικά, περίπου 15 άτομα που συμμετείχαν στην πορεία και διαμαρτύρονται για την απόλυση 12.000 συναδέλφων τους, έχουν αυτή την ώρα συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό.

Οι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία της περιφέρειας παραγματοποιούν 24ωρη απεργία ενώ 4ωρη στάση εργασίας (11.00 πμ – 3.00 μμ) πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι για την Αττική.

Η Ομοσπονδία διαμαρτύρεται για τις ελαστικές μορφές απασχόλησης που «θέτουν σε κίνδυνο το επαγγελματικό μέλλον 12.000 υγειονομικών που εργάζονται στις Μονάδες Υγείας και Πρόνοιας».

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει: «Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παίζει με το επαγγελματικό μέλλον των 12.000 συναδέλφων που εργάζονται στις Μονάδες Υγείας και Πρόνοιας με ελαστικές μορφές απασχόλησης αδιαφορώντας για την λειτουργία των νοσοκομείων. Από τους λεονταρισμούς κατά των δικαστών που είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα κατά την συνάντησή μας, φθάσαμε σήμερα στην πλήρη συμμόρφωση στις υποδείξεις των δικαστών και μάλιστα με στρεβλό, δόλιο τρόπο που οδηγεί σε απόλυση όλων».

«Ο κ. Πολάκης παρατείνει την αγωνία των συμβασιούχων για πέντε μήνες και μετά τους απολύει και βέβαια υπό την αίρεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να δεχθεί την εν λόγω διάταξη και να εγκρίνει τη μισθοδοσία», προσθέτει. Η ΠΟΕΔΗΝ διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.30 έξω από το υπουργείο Υγείας.