Απάντηση στην κριτική που δέχεται από διαφωνούντες της παράταξής του, εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο διοικεί τον δήμο Θεσσαλονίκης έδωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Μπουτάρης, υπογράμμισε πως «οι προσωπικές επιθέσεις εναντίον του συνοδεύονται από ασύστολα ψέματα», ενώ αναφέρθηκε στις διαμαρτυρίες που γίνονται τις τελευταίες μέρες στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης για τη Μακεδονία, ενώ έκανε λόγο για "μπούλινγκ", που όπως είπε υφίσταται η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα.

«Η βία την τελευταία εβδομάδα έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, η βία που κυριαρχεί είναι το απαράδεκτο και να βρούμε τρόπο όλοι μαζί να την καλμάρουμε, όχι να την αποφύγουμε, Ξεκινάει από συγκεκριμένο λόγο.

Αφορμή βρίσκει το μακεδονικό σε αυτή τη φάση. Είναι αφορμή. Ο λαϊκισμός που επικρατεί αυτές τις μέρες έχει μεταφερθεί σε μεγάλο βαθμό και στο δημαρχείο, στις συνεδριάσεις. Πέρα από το μπούλινγκ που υφίσταται η πρόεδρος και είναι επειδή είναι γυναίκα, δεν είναι εύκολο κομμάτι η κ. Γούλα και δεν μπορεί να την κάνει ότι θέλει, είναι νοοτροπία που επικρατεί στο δημοτικό συμβούλιο.

Σχετικά με την αναφορά του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου και πρώην αντιδημάρχου, Κωνσταντίνου Ζέρβα, σε πρόσφατο δημοσίευμα εφημερίδας για το ενοίκιο του νέου σπιτιού του δημάρχου Θεσσαλονίκης και η άποψη πως «η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται».

«Ένα δεύτερο είναι οι προσωπικές επιθέσεις εναντίον του δημάρχου, που συνοδεύονται από ασύστολα ψέματα. Όπως επίσης, να ευχαριστήσω τον κ. Ζέρβα που ασχολείται με το ενοίκιο του σπιτιού μου. Δεν ξέρω πως να χαρακτηρίσω αυτές τις συμπεριφορές. Δεν συνάδει στην αξιοπρέπεια δημοτικών συμβούλων με ψέματα και ευτελή στοιχεία για να κατηγορήσει τον δήμαρχο εάν κάνει ή όχι καλά τη δουλειά του. Είναι ανησυχητικά στοιχεία», σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.