Ποινή φυλάκισης πέντε ετών και έντεκα μηνών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων σε 44χρόνο που κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βάρος του25χρονουΓιώργου Γυπαράκη, κατά τη διάρκεια κοινωνικής συνάντησης την Κυριακή του Πάσχα 2014 στο χωριό Ασή Γωνιά.

Ο 25χρόνος είχε χάσει τη ζωή του από άσκοπους πυροβολισμούς που "έπεσαν"κατά τη διάρκεια της κοινωνικής συνάντησης σε αυλή σπιτιού.

Για την ίδια υπόθεση κρίθηκε ένοχος για παράνομη οπλοκατοχή, οπλοχρησία και κατοχή πυρομαχικών ένας 27χρόνος κάτοχος του όπλου με το οποίο "έπεσαν"οι πυροβολισμοί από το χέρι του 44χρόνου.

Μάλιστα ο 27χρονος στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών με αναστολή είχε τραυματιστεί και αυτός σοβαρά χάνοντας – από τους άσκοπους πυροβολισμούς- το ένα του μάτι.

Σε πρώτο βαθμό ο 44χρονος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του 25χρονου και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του 27χρόνου ο οποίος κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο δήλωσε ότι δεν επιθυμεί τη δίωξη κατά του 44 χρόνου με τον οποίο έχει συγγενική σχέση.

Πρωτόδικα στον 27χρονο είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης έντεκα ετών.

Στην αγόρευση του ο εισαγγελέας της έδρας του Εφετείου μίλησε για αμέλεια και όχι ενδεχόμενο δόλο από την πλευρά του 44χρονου, ωστόσο ήταν καταπέλτης μιλώντας για το φαινόμενο των άσκοπων πυροβολισμών και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας που έχουν κοστίσει πολλές ανθρώπινες ζωές.