Σοκαριστική είναι η αποκάλυψη της εφημερίδας «Τα Νέα», σύμφωνα με την οποία, η Τουρκία έστειλε επιστολή στον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, όπου συνδέει άμεσα τους 8 Τούρκους αξιωματικούς με τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς.

Η επιστολή εστάλη στον Ταγιάνι στις 31 Μαΐου με αποστολέα τονπρόεδροτης κοινοβουλευτικής επιτροπής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, Αχμέτ Μπεράτ Τζονκάρ.

Πρόκειται στην ουσία για απάντηση στο ψήφισμα υπέρ της απελευθέρωσης των 2 Ελλήνων στρατιωτικών του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Τουρκία ζητά από την Ελλάδα να εκδώσει τους «8» Τούρκους αξιωματικούς και μόνο τότε οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα τύχουν μιας «δίκαιης δίκης», γράφοντας χαρακτηριστικά: «Οι Αρχές της Τουρκίας και η τουρκική κοινωνία περιμένουν την έκδοση των οκτώ δολοφόνων άμεσα και σας διαβεβαιώνουμε ότι οι δύο κρατούμενοι Έλληνες στρατιώτες θα έχουν μια δίκαιη δίκη στη Τουρκία».

Ο Τούρκος αξιωματικός κατηγορεί την Ευρώπη ότι συμπεριφέρεται με δύο μέτρα και δύο σταθμά σχετικά με τους Έλληνες στρατιωτικούς και τους Τούρκους αξιωματικούς, που όπως επισημαίνει μάλιστα, πρόκειται για «δολοφόνους» και «εγκληματίες».

Παράλληλα, καταδικάζει το γεγονός ότι το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο εξέδωσε ψήφισμα υπέρ της επιστροφής των Ελλήνων αλλά όχι υπέρ της έκδοσης των Τούρκων.

Ο Τζονκάρ συνεχίζει καταγγέλλοντας την ελληνική δικαιοσύνη για υποκρισία και κάνει συστάσεις και στο Ευρωκοινοβούλιο, σημειώνοντας πως «περιμένει ότι θα προσεγγίσει την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αμερόληπτα και χωρίς καμία στήριξη σε κράτος – μέλος της ΕΕ».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις