Με την συμφωνία του πρόσφατου Eurogroup «η Ελλάδα μπαίνει ουσιαστικά σε μια γυάλα μέχρι το 2021» αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Κωστής Χατζηδάκης, επαναλαμβάνοντας τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «πρόκειται για 4ο Μνημόνιο».

Η πρόσφατη συμφωνία για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους είναι «καλοδεχούμενη αλλά δεν συγκρίνεται με την αντίστοιχη διευθέτηση του χρέους -μειωση- που έγινε το 2012 με το PSI», δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».

Όπως σημειώνει, η συμφωνία αυτή «δεν δικαιολογεί τους πανηγυρισμούς του κ. Τσίπρα διότι είναι επώδυνη για τους Έλληνες πολίτες», ενώ , επιπλέον, «δείχνει ότι ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, όπως μαρτυρά, ούτως ή άλλως, η συνεχιζόμενη παρουσία των capital controls», κάτι που «υπογραμμίζει και η πρόβλεψη για το "μαξιλάρι" ρευστότητας, εκτός από τον ESM για να καλύψει τις χρηματοδοτικές μας ανάγκες».

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρει ότι στον Ευρωπαίο Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί «είπε το αυτονόητο: Εμείς καταψηφίσαμε τη μείωση και κανείς Έλληνας δεν θέλει να μειωθούν οι συντάξεις. Εάν, λοιπόν, είναι να ακυρωθεί η συμφωνία για τις συντάξεις και αν είναι να ακυρωθούν και οι υπόλοιπες συμφωνίες, είναι καλοδεχούμενο. Αλλά να το ξέρουμε. Να μην κοροϊδευόμαστε». Προσέθεσε ότι η Ν.Δ. «θέτει την κυβέρνηση και τους δανειστές προ των ευθυνών τους», τονίζοντας «κάποιοι άλλοι πρέπει να σταματήσουν να παίζουν με τους συνταξιούχους».

Ερωτηθείς αν η άρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη να κυρώσει τη συμφωνία Τσιπρα-Ζάεφ «έχει προκαλέσει επιπλοκές με τους εταίρους στην επιχείρηση της οικονομικής ανάταξης» απαντά πως ο πρόεδρος της Ν.Δ. «έχει ξεκαθαρίσει τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό τη στάση μας απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών. «Τη θεωρούμε μια κακή ετεροβαρή συμφωνία που ενώ συμφωνεί στο όνομα "Βόρεια Μακεδονία" την ίδια στιγμή δίνει στα Σκόπια τη "μακεδονική γλώσσα" και την "μακεδονική εθνικότητα". Και γι΄ αυτό το λόγο», προσθέτει, «κατέθεσε πρόταση μομφής η Ν.Δ., ενώ «μομφή της κάνει και ο ελληνικός λαός με τη στάση του όλες τις τελευταίες μέρες».

Είπε, επίσης, ότι η ΝΔ έχει καταστήσει σαφές "μέσα" και "έξω" ότι «δεν θα πάμε να λύσουμε το θέμα στα Σκόπια και να προκαλέσουμε ένα πρόβλημα στην Ελλάδα» σημειώνοντας τόσο ότι «οι εταίροι μάς καταλαβαίνουν» όσο και ότι η ενταξιακή προοπτική της ΠΓΔΜ στην ΕΕ δεν έτυχε ούτε ομοφωνίας, ούτε ιδιαίτερου ενθουσιασμού.

Αναφορικά με πιθανές συνεργασίες της Ν.Δ., υπενθυμίζει δήλωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «ακόμα και αν η Ν.Δ. έχει αυτοδυναμία, θα απευθυνθούμε σε όλες τις φιλοευρωπαϊκές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις για να συγκροτήσουμε μια πλατιά συμμαχία», ενώ ερωτηθείς για τον Κ. Μίχαλο σημειώνει πως «σε συνέντευξή του την προηγούμενη Κυριακή δήλωσε πόσο μεγάλο ηγέτη θεωρεί τον κ. Τσίπρα» δίνοντας «ο ίδιος την καλύτερη απάντηση για τη διαγραφή του».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις