"Ο κ. Μητσοτάκης σε όλες τις προθεσμίες που έχει θέσει μέχρι τώρα έχει πέσει έξω", τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Θεόδωρος Τοσουνίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" για την κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι είναι μια "κυβέρνηση υπό προθεσμία".

"Είχε κρίνει (σ.σ. ο κ. Μητσοτάκης) ότι η κυβέρνηση αυτή είναι μια παρένθεση και θα έχει πολύ βραχύ βίο. Διαψεύστηκε παταγωδώς. Έχει προβλέψει εκλογές τουλάχιστον δέκα φορές σε ημερομηνίες που διαψεύστηκαν" επισήμανε ο κ. Τοσουνίδης, υπογραμίζοντας ότι "η κυβέρνηση αυτή δεν είναι μια κυβέρνηση υπό προθεσμία".

"Υπάρχει μόνον ένας όρος, τον οποίο τον έχουμε θέσει καθαρά, τίμια, ξάστερα προς τον ελληνικό λαό", σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ και εξήγησε: "Αν η συμφωνία ολοκληρωθεί με τις προϋποθέσεις που θέτει από την πλευρά των Σκοπίων και χτυπήσει την πόρτα του ελληνικού κοινοβουλίου, τότε ζητούμε να περάσει μέσα από μια διαδικασία που θα αναζητήσει μια ευρύτατη πλειοψηφία των 180 βουλευτών. Αν δεν γίνει αυτό αποδεκτό, τότε θα δώσουμε τη δυνατότητα στον ελληνικό λαό να αποφασίσει".

Υπογράμμισε, δε, ότι "η πορεία της κυβέρνησης από το 2015 έχει αποδείξει ότι όχι απλώς αντέχει αλλά μπορεί να είναι και εξαιρετικά παραγωγική και αποτελεσματική παρόλο που αποτελείται από δύο κόμματα που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους" και αυτό, όπως είπε, "ήταν το πολύ μεγάλο πλεονέκτημα".

Με αφορμή τη διαφοροποίηση του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, σε ό,τι αφορά τον "Κλεισθένη" και την απλή αναλογική, ο κ. Τοσουνίδης τόνισε ότι "όσον αφορά το πλαφόν εισόδου στις κατανομές των δημοτικών εδρών, ουσιαστικά ο Πάνος Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατανόησαν και αποδέχθηκαν αίτημα που προέρχεται από τους αυτοδιοικητικούς φορείς. Δίνοντας κι εμείς τη μάχη μας δίπλα σ' αυτούς, διότι πιστεύουμε ότι πρέπει να μην αποσυντεθούν τα δημοτικά συμβούλια από πολλές, μεμονωμένες, παρεΐστικού τύπου παρουσίες".

Για την κριτική που άσκησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ο κ. Τοσουνίδης υπογράμμισε πως "κάθε φορά που ένας άνθρωπος της ποιότητας του κ. Θεοδωράκη συκοφαντεί τον Πάνο Καμμένο τότε τον επιβεβαιώνει και τον δυναμώνει".

Σε ό,τι αφορά το νέο δεξιό κόμμα από τους κ.κ. Τάκη Μπαλτάκο και Δημήτρη Καμμένο, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ σχολίασε πως δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι "συμβαίνουν εξαιρετικές διεργασίες και εξόχως αποκαλυπτικές στην περίμετρο της Νέας Δημοκρατίας, στριμώχνονται πάρα πολλές παρουσίες με ίδρυση κομματιδίων πέριξ της Νέας Δημοκρατίας, στον λεγόμενο δεξιό ή υπερσυντηριτικό χώρο", υπογραμμίζοντας πως "τα στοιχεία αποσύνθεσης που φαίνεται ότι εκπέμπει η Νέα Δημοκρατία ανοίγει την όρεξη σε πολλούς".

"Είναι μια στιγμή αλήθειας για να καταλάβουμε όλοι ακόμη πιο χειροπιαστά ποιες ήταν οι πραγματικές προθέσεις ανθρώπων που θέλησαν να καπηλευτούν τη Μακεδονία και τον πατριωτισμό απλώς και μόνο για να σπρώξουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες ή τις επιδιώξεις κάποιων άλλων που κρύβονται πίσω από αυτούς" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τοσουνίδης για το νέο κόμμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις