«Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να κατανοήσει ότι στην Ελλάδα θα γίνεται αυτό που θέλουν οι πολίτες και όχι, όσα εκείνη συμφωνεί πίσω από κλειστές πόρτες» ανάφερε για το σύστημα της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για τον «Κλεισθένη».

«Η αυτοδιοίκηση έχει στηρίξει την ελληνική κοινωνία, αποτελεί κύτταρο και πυρήνα της δημοκρατίας. Η αυτοδιοίκηση στάθηκε όρθια στην κρίση κόντρα στις επιδιώξεις και προθέσεις του κ. Μητσοτάκη ο οποίος απέλυσε τους δημοτικούς αστυνόμους, διέλυσε τους σχολικούς φύλακες, έκοψε τους προϋπολογισμούς των δήμων, όπως έκανε όλη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου» είπε ο αναπληρωτής υπουργός. Σχολιάζοντας τα πυρά που δέχεται η απλή αναλογική για την αυτοδιοίκηση και τις προβλέψεις ότι δεν θα μπορούν οι δήμοι να κυβερνηθούν αναρωτήθηκε πού είναι ο σεβασμός προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Σεβόμαστε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και γι΄αυτό εμείς καταθέσαμε πρόταση για την απλή αναλογική. Τι άλλο δηλαδή, θα μπορούσαμε να προτείνουμε; Το ίδιο δεν κάναμε και για τις βουλευτικές εκλογές; Τίμια, δημόσια, όπως ήταν το πρόγραμμα μας. Αυτό ουσιαστικά πρέπει να είναι η αυτοδιοίκηση, διάφανη, αντιπροσωπευτική. Η αντιπολίτευση σήμερα προτιμάει, με την επίκληση μιας αδύναμης κυβερνησιμότητας, να παραβιάζεται η αντιπροσωπευτικότητα. Δηλαδή προτιμάει να παραβιάζεται η βασική δημοκρατική αρχή υπό την υπόθεση ενός κινδύνου που δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη. Ωραία ευρωπαϊκή άποψη!» σχολίασε ο κ. Φάμελλος και πρόσθεσε:

«Ο δήμος θα κυβερνάται όπως θέλουν οι πολίτες του. Αυτό δεν το έχετε καταλάβει; Δεν έχετε καταλάβει ότι στην Ελλάδα δεν θα γίνεται ότι συμφωνείτε εσείς πίσω από κλειστές πόρτες με τους καναλάρχες, αλλά θα γίνεται αυτό που θέλουν οι πολίτες; Αυτό θα γίνεται και στην αυτοδιοίκηση!».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις