Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει τη διεξαγωγή τριπλών εκλογών τον Μάιο του 2019 κάνει ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο και σημειώνει "μπορεί να πιστεύουν κιόλας ότι οι πολλές διαφορετικές κάλπες θα λειτουργήσουν εκτονωτικά. Ότι θα διασπαρεί η δυσαρέσκεια και δεν θα εκφραστεί όλη στην εθνική κάλπη".

Διαψεύδει τα σενάρια που τον θέλουν υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων και τονίζει ότι "η χώρα έχει ανάγκη από συμμαχίες. Πάνω από προγράμματα όμως και όχι πάνω από καρέκλες". Σε ερώτηση για τις προεκλογικές συνεργασίες υπογραμμίζει ότι "τέσσερα χρόνια τώρα έχουν ακουστεί τα πάντα για μας. Στην αρχή είπαν ότι ήμασταν «βαλτοί» για να ανακόψουμε την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά μας παρουσίαζαν ως φίλους του κ. Τσίπρα, μετά ως δεκανίκι του Μητσοτάκη, μετά ξανά του Τσίπρα, ξανά του Μητσοτάκη και πάει λέγοντας" και συμπληρώνει "επειδή είμαστε νέο είδος στην πολιτική, δεν είναι εύκολο να μας ερμηνεύσουν και κατασκευάζουν συνεχώς νέα σενάρια. Όταν βλέπεις συνεχώς πολιτικούς με σημαίες ευκαιρίας, ξαφνιάζεσαι όταν κάποιοι πορεύονται με σταθερές θέσεις".

Για τη συμμετοχή του ΠΟΤΑΜΙΟΥ στο εγχείρημα του νέου φορέα της κεντροαριστεράς δηλώνει ότι δεν ήταν λάθος και προσθέτει "συγκινήσαμε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Κάποιοι όμως παρερμήνευσαν την εντολή. Αντί να ανοίξουμε στην κοινωνία, κλειστήκαμε στα παλιά κομματικά τείχη. Σε μείζονα πολιτικά θέματα οι αποφάσεις λαμβάνονταν ερήμην της πλειοψηφίας. Δεν είχαμε λοιπόν άλλο δρόμο από το να χωρίσουμε σαν φίλοι".

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις