Στα κορυφαία ταξίδια που πρέπει κανείς να κάνει στη ζωή συγκαταλέγεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό Flight Network.

Συγκεκριμένα, ένα οδοιπορικό που περιλαμβάνει την Αθήνα, την Αίγινα, την Ύδρα, την Κύθνο, την Κέα, τη Σύρο, τη Μύκονο, τη Νάξο, την Πάρο, την Ιο, τη Σίφνο, τη Σαντορίνη και τελειώνει στο Ηράκλειο της Κρήτης, ψηφίστηκε –από περισσότερους από 500 ειδικευμένους δημοσιογράφους και στελέχη του παγκόσμιου τουρισμού– στην 9η θέση των πιο ξεχωριστών ταξιδιών ανά την υφήλιο «World’s Best Journeys 2018».

Στο αφιέρωμα αναφέρεται: «Ηλιοβασιλέματα, μυθικά ερείπια και καταγάλανα νερά προσελκύουν ταξιδιώτες στα ελληνικά νησιά, όπου γνωρίζουν πάθος, περιπέτεια και πλούσιο πολιτισμό. Επειδή το Αιγαίο είναι η ψυχή της Ελλάδας, είναι ιδανικό να περάσετε τον περισσότερο χρόνο στα νερά του.

»Η εκδρομή σας ξεκινά από την Αθήνα, όπου μπορείτε να απολαύσετε μια ακμάζουσα πολιτιστική και γαστρονομική σκηνή πριν εγκατασταθείτε σε ένα πανέμορφο ιστιοφόρο. Από εκεί μπορείτε να εξερευνήσετε τα νεοκλασικά κτίρια της Σύρου, να πάρετε ένα ταξί στο νησί της Ύδρας, όπου δεν επιτρέπονται αυτοκίνητα, και στη συνέχεια να επισκεφθείτε τα αρχαία ερείπια της Αίγινας. Χρώματα και αυθεντικότητα θα συναντήσετε στην Κέα, ενώ στην Κύθνο περιμένει η άγρια ομορφιά και η κλασική ελληνική αρχιτεκτονική».

Σημειώνεται πως στη λίστα –πριν από την Ελλάδα– είναι κατά σειρά τα γαλλικά Πυρηναία και η Ισπανία, κρουαζιέρα στην Αλάσκα, ο γύρος της Ισλανδίας, η αμερικανική Δυτική Ακτή, το ταξίδι στο Μάτσου Πίτσου στο Περού, ένα ταξίδι με τον Υπερσιβηρικό, τα νησιά Γκαλάπαγκος και, στην κορυφή, μια εκδρομή στην Ανταρκτική.

Το Flight Network είναι ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς πώλησης διακοπών στη Βόρειο Αμερική και ειδικά στον Καναδά.

Αθήνα Πλάκα:

Νάξος:

Σύρος:

Ύδρα:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις