Σοβαρό πλήγμα μέσα στην… καρδιά της τουριστικής περιόδου δέχτηκε η Ζάκυνθος.

Συγκεκριμένα, αποσύρονται όλες οι «Γαλάζιες Σημαίες» από τις παραλίες του νησιού, μετά από καταγγελίες στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, αναφορικά με τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων και ειδικότερα τις εκροές λυμάτων στο ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη, στο πλάνο και εν γένει τη λειτουργία του Βιολογικού.

Θα ακολουθήσουν αυστηροί έλεγχοι, προκειμένου να αποδειχθεί εάν ισχύουν ή όχι τα ισχυριζόμενα των καταγγελιών. Ανεξάρτητα από το αν το πρόβλημα υπάρχει ή όχι σε μερικές από τις 18 βραβευμένες παράλιες, το μέτρο της «υποστολής» θα εφαρμοστεί καθολικά και μάλιστα για δυο χρόνια εκτός αν υπάρξουν αποδείξεις ότι είναι καθαρές.

Εξάλλου επιβαρυντικά λειτούργησε το γεγονός ότι υπάρχουν σκουπίδια στους δρόμους και απουσία ναυαγοσωστών από τις παραλίες.

Η αξιολόγηση

Ερωτηματικά δημιουργεί το γεγονός ότι ενώ είχε περιέλθει το γεγονός εις γνώση του δήμου από τις 13 Ιουλίου, δεν είχε ληφθεί καμία πρόνοια.

Πριν μερικές ημέρες έγινε σύσκεψη υπό τον δήμαρχο, αλλά και πάλι οι υπηρεσίες δεν ανταποκρίθηκαν ώστε με έγγραφά τους να παρουσιάσουν τις πραγματικές συνθήκες και πιθανόν να συγκρατούσαν τις τρέχουσες εξελίξεις. Από εκεί και πέρα, άλλες ήταν οι διαπιστώσεις της επιτροπή αξιολόγησης και άλλες οι διαβεβαιώσεις των τοπικών υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια γενικευμένη σύγχυση.

Αναστέλλει τη λειτουργία της η Επιτροπή Τουρισμού

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η απογοήτευση των μελών της Επιτροπής Τουρισμού εξαιτίας αυτού του γεγονότος και καθόσον δεν έχει διαχρονικά στηριχθεί από την πολιτική ηγεσία και τις υπηρεσίες του δήμου είναι έντονη. Μάλιστα φέρονται διατεθειμένοι, υπό το βάρος των τελευταίων εξελίξεων, να προχωρήσουν στην αναστολή λειτουργίας της.

Πηγή: (imerazante.gr)

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις