Ανοικτή ξανά η Ακρόπολη μετά το σάλο για την ταλαιπωρία των τουριστών

Ανοικτή ξανά η Ακρόπολη μετά το σάλο για την ταλαιπωρία των τουριστών

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που είχε προκληθεί και με φόντο τις μεγάλες ουρές της ταλαιπωρίας που σχημάτισαν τουρίστες, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αναδιπλώθηκε ανακοινώνοντας ότι τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018, λόγω της ευνοϊκής εξέλιξης του καιρού, ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης και του Διονυσιακού Θεάτρου- που ήταν κλειστοί λόγω ... καύσωνα- ανοίγουν ξανά από τις 17:00 έως τις 20:00, και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Υπενθυμίζεται ότι μεγάλες ουρές από τουρίστες - και όχι μόνο - σχηματίστηκαν τη Δευτέρα στην Ακρόπολη, που έκλεισε λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών και των κινδύνων που αυτές εγκυμονούσαν για την υγεία των επισκεπτών.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, πλήθος κόσμου αψήφησε τη ζέστη και αποφάσισε να επισκεφθεί το ιστορικό μνημείο, βιώνοντας τελικά μεγάλη ταλαιπωρία και... στήσιμο σε ατέλειωτες ουρές. 

Όπως έκανε γνωστό αρχικά το ΥΠΠΟΑ, ο χώρος έκλεισε λόγω καύσωνα και οι επισκέπτες που έχουν ήδη εκδώσει ηλεκτρονικό εισιτήριο από το διαδίκτυο, μπορούν να το αντικαταστήσουν με άλλο, σε ημερομηνία της αρεσκείας τους.

Υπενθυμίζεται πως και την Κυριακή η Ακρόπολη έκλεισε το μεσημέρι λόγω ζέστης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ έχει ως εξής:

«Λόγω καύσωνος και για την προστασία των επισκεπτών και των εργαζομένων, και σύμφωνα με την ισχύουσα εργατική νομοθεσία, ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης και του Διονυσιακού Θεάτρου κλείνει για το κοινό σήμερα, Κυριακή 22 Ιουλίου 2018 και αύριο Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018, στις 14:00. 

Οι επισκέπτες που έχουν ήδη εκδώσει ηλεκτρονικό εισιτήριο για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες από το διαδίκτυο, παρακαλούνται να προσέλθουν στα εκδοτήρια προκειμένου να το αντικαταστήσουν με άλλο, σε ημερομηνία της αρεσκείας τους».

Πηγή φωτό: protothema.gr