Σε θρίλερ εξελίσσεται η αναζήτηση των εννιάχρονων δίδυμων κοριτσιών της οικογένειας Φιλιππόπουλου, που παραμένουν αγνοούμενα μαζί με τον παππού και τη γιαγιά τους από το απόγευμα της Δευτέρας.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ ο άνδρας που θεωρούνταν ότι μπορεί να είναι μαζί τους εντοπίστηκε από την αστυνομία. Μάλιστα, ο άνθρωπος κατέθεσε στις αρχές ότι τα παιδιά που φαίνονται σε οπτικό υλικό είναι τα δικά του και της κουμπάρας του και δεν έχουν σχέση με τα δίδυμα του κ. Φιλιππόπουλου, οπότε οι έρευνες για τα αγνοούμενα κορτσάκια συνεχίζονται.

Το χρονικό της αναζήτησης

Αρχικά οι γονείς της Σοφίας και Βασιλικής Φιλιπποπούλου απευθύνθηκαν σε νοσοκομεία, στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική, χωρίς αποτέλεσμα, ενώ στο τέλος έφτασαν ακόμα και στο νεκροτομείο στου Γουδή, όπου έδωσαν δείγμα γενετικού υλικού, και πάλι χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Ωστόσο, τυχαία, λίγο αργότερα, οι γονείς αναγνώρισαν τα παιδιά ζωντανά, σε πλάνα τηλεοπτικού σταθμού από το λιμάνι της Ραφήνας, όπου μεταφέρονταν με ιδιωτικά πλοία και πλωτά του Λιμενικού διασωθέντες που είχαν καταφύγει σε παραλίες στο Μάτι.

Στη συνέχεια ο πατέρας κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ ότι στη Ραφήνα δεν έγινε καταγραφή των διασωθέντων κι επέμεινε ότι τα παιδιά στο video είναι τα κοριτσάκια του.

Το Λιμενικό από την πλευρά του υποστηρίζει πως οι διασωθέντες που αποβιβάζονταν στη Ραφήνα καταγράφονταν στο Λιμεναρχείο, και τα ονόματα των δύο κοριτσιών δεν βρίσκονται στην λίστα.

Μάλιστα, η οικογένεια Φιλιππόπουλου απηύθυνε το πρωί της Τετάρτης έκκληση προς όλους που τυχόν έχουν ένα στοιχείο για την τύχη των παιδιών του να απευθυνθούν στις αρχές: Στο 110 στην Αστυνομία, στο 199 της Πυροσβεστικής και στο 108 στο Λιμενικό Σώμα.

Επιπλέον διασώστης του Ερυθρού Σταυρού ο κ. Βασίλης Ανδριόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε ότι κάθε στοιχείο, ακόμη και η μικρή λεπτομέρεια μπορεί να φανεί πολύτιμη για να βρεθούν τα παιδιά: «Παράκληση σε όλους όσοι ήταν πάνω στο σκάφος, στις μαμάδες, τους μπαμπάδες, στα μικρά κοριτσάκια που φαίνονται αγκαλιασμένα με τα κοριτσάκια, στους γονείς τους, να επικοινωνήσουν με Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική να δώσουν την παραμικρή πληροφορία, που μπορεί να εκείνους να είναι περιττή αλλά για εμάς μπορεί να είναι καθοριστική», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Έχουν περάσει τρεις μέρες και είναι αδιανόητο δυο κορίτσια που έχουν διασωθεί τελικά να αγνοούνται, απευθύνω έκκληση σε όσους ήταν στο σκάφος, στον χειριστή, σε όσους τα υποδέχτηκαν στο λιμάνι της Ραφήνας, να δώσουν έστω και μια απλή πληροφορία. Θα μας κατευθύνουν κάπου», σημείωσε.

Η ανατροπή

Ωστόσο, τα πράγματα περιπλέχτηκαν καθώς υπήρξαν πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ότι ο άνδρας που φαίνεται στο video μαζί με τα παιδιά, εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα της Ραφήνας δηλώνοντας στους αστυνομικούς ότι τα παιδιά στα οποία στέκεται δίπλα την ώρα της διάσωσης, στο οπτικό υλικό είναι τα δικά του παιδιά! Εκτίμησε πως ίσως ο πατέρας των 9χρονων κοριτσιών, μέσα στην αγωνία του για τα παιδιά του, να έχει μπερδευτεί.

Καπετάνιος αλιευτικού: Έφυγαν με άλλη οικογένεια που είχε διασωθεί

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο καπετάνιος του αλιευτικού που φέρεται να έσωσε τα παιδιά ανέφερε πως την νύχτα της τραγωδίας πρώτα διέσωσε τρεις γυναίκες και μετά στο πλοίο του μπήκαν τέσσερα παιδιά.

«Η τρίτη γυναίκα φώναζε συνεχώς τα “παιδιά μου, τα παιδιά μου” και μετά στο πλοίο επιβιβάστηκαν ακόμη τέσσερα κορίτσια », ανέφερε ο καπετάνιος.

Ο ίδιος μάλιστα σημείωσε πως μπορεί να ήταν αφοσιωμένος στο να σώσει όσους περισσότερους ανθρώπους, αλλά όταν πλέον η βάρκα έφυγε από την ακτή, ο ίδιος ρώτησε τους συναδέλφους του για τα δύο κορίτσια.

«Ρώτησα τους συναδέλφους μου αν αυτά τα κορίτσια ήταν της γυναίκας που κάθονταν δίπλα τους και μου απάντησαν ναι. Είχαν την εντύπωση πως συνοδεύονταν», ανέφερε ο ίδιος στην κάμερα του ΣΚΑΪ.

Ο άνδρας μάλιστα ανέφερε πως όταν έφτασαν και πάλι στην ακτή είδε τις δύο μικρές να φεύγουν με την άλλη οικογένεια και συγκεκριμένα μαζί με τα άλλα δύο κορίτσια που βρίσκονταν στο πλοίο και τον πατέρα τους.

Πάντως σε ερώτηση για το πως ήταν η ψυχολογική κατάσταση των δύο κοριτσιών όση ώρα βρισκόντουσαν στην βάρκα του, ο ίδιος απάντησε πως τα δίδυμα ήταν ψύχραιμα, αλλά σιωπηλά.

To μεσημέρι της Τετάρτης το Χαμόγελο του Παιδιού δημοσίευσε τις φωτογραφίες των δύο αγνοούμενων κοριτσιών:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις