Ιατροδικαστής: Ολοκληρώθηκε η νεκροψία σε 86 σορούς

Ιατροδικαστής: Ολοκληρώθηκε η νεκροψία σε 86 σορούς

Ολοκληρώθηκε η νεκροψία-νεκροτομή σε 86 σορούς δήλωσε ο Νίκος Καρακούκης, προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών.

Όπως είπε ο κ. Καρακούκης μετά την ιατροδικαστική έρευνα ακολουθεί από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια το έργο της ταυτοποίησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πυροσβεστική είχε ανακοινώσει επισήμως ότι τα θύματα είναι 83.

Εξήγηση γιατί υπάρχει απόκλιση στον αριθμό όσων νεκροτομήθηκαν με αυτόν που δίνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία έδωσε ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Ν. Καρακούκης.

Όπως είπε, οι σοροί στις οποίες έγινε νεκροτομή είναι περισσότερες από τα επίσημα στοιχεία της Πυροσβεστικής γιατί σε κάποιες σορούς, οι ιατροδικαστές εντόπισαν υπολείμματα βιολογικού υλικού, όπως οστά από άλλους ανθρώπους, κάτι που δεν θα μπορούσε να διαπιστώσει κανένας άλλος πέραν του ιατροδικαστή.

Η ανατριχιαστική διαπίστωση αναδεικνύει την κόλαση που προκάλεσε η πυρκαγιά, καθώς άνθρωποι αποτεφρώθηκαν εντελώς.
 Το μεσημέρι της Παρασκευής έγινε γνωστό ότι κατέληξε 62χρονος εγκαυματίας που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στον Ευαγγελισμό.

Ως εκ τούτου ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 87.


Παράλληλα, συνολικά 53 άτομα που τραυματίστηκαν στις φωτιές εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, παραμένουν σε νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου 49 ενήλικες εγκαυματίες, εκ των οποίων οι 11 είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» νοσηλεύονται 4 παιδιά, σε καλή κατάσταση.

Στο μεταξύ, άγνωστος παραμένει ο ακριβής αριθμός των αγνοουμένων.