Αποκαλυπτικός ήταν ο πρόεδρος των Πυροσβεστών Δημήτρης Σταθόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, καθώς τόνισε πως την ώρα της καταστροφής η Πυροσβεστική εισηγήθηκε την εκκένωση στο Μάτι.

Ο κ. Σταθόπουλος είπε πως υπάρχουν όλα τα στοιχεία ότι οι υπηρεσιακοί αξιωματικοί που ήταν παρόντες είχαν εισηγηθεί την εκκένωση: «Πρόκειται για τους καλύτερους αξιωματικούς που έχει αυτή τη στιγμή στο Σώμα. Τους ξέρουμε, του εμπιστευόμαστε πλήρως».

Σημείωσε, δε, πως δόθηκε εντολή να εκκενωθούν άμεσα οι εγκαταστάσεις του Λύρειου Ιδρύματος και οι κατασκηνώσεις.

Μίλησε για ένα άτυπο συντονιστικό όργανο που βρισκόταν στο σημείο της πυρκαγιά, στο οποίο συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ραφήνας και η περιφερειακή σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, Γιάννα Τσούπρα. Εκεί αποφασίστηκε η εκκένωση και ζητήθηκε από τον αρμόδιο της Πυροσβεστικής.

Τόνισε, πως ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, θα έπρεπε να ζητούν κάθε πέντε λεπτά συγγνώμη.

Τέλος, πρόσθεσε πως η Πυροσβεστική έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να αποφευχθεί η τραγωδία παρά τις αντίξοες συνθήκες, ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν να χαθούν τόσες ανθρώπινες ζωές, γι’ αυτό και θα έπρεπε να ακουστεί μία συγνώμη, αλλά και παραιτήσεις.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις