Σοκάρουν τα βίντεο που εμφανίζονται δειλά-δειλά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ανθρώπους που έζησαν τον πύρινο εφιάλτη στην Αν. Αττική.

Η Elia Kallia δημοσίευσε στο λογαριασμό της στο Facebook βίντεο όπου εκατοντάδες άνθρωποι είναι μέσα στη θάλασσα κρατώντας στα χέρια ότι πολυτιμότερο έχουν: τα παιδιά τους, τα κατοικίδιά τους ακόμα και άλμπουμ με φωτογραφίες…

Τα βίντεο δημοσιεύονται με την παράκληση της αναδημοσίευσης χωρίς σχόλια: «Ζήσαμε την κόλαση και τον θάνατο. Παρακαλώ αναδημοσιεύσετε τις φωτογραφίες μήπως βοηθήσουμε ανθρώπους να βρουν τους δικούς τους. Σχόλια και like δεν χρειάζονται».

«Δείτε που προσπαθήσαμε να μπούμε και που μπήκαμε. Δείτε πόσα μέτρα από την ακτή δεν βλέπαμε στεριά. Πολύ πριν μας καλέσουν οι πολίτες, η ώρα είναι 6 παρά. Αδύνατον να μπούμε σε τέτοιο καπνό κι όμως κάναμε προσπάθειες υπεράνθρωπες. Μπήκαμε και δεν βλέπαμε στεριά σε παραλία γεμάτη ξέρες με κίνδυνο να μας ψάχνουν κι εμάς μαζί με τα σανίδια του σκάφους κι όμως πήγαμε κύριοι δημοσιογράφοι που ΔΕΝ ήσασταν εκεί. Στο σκάφος του λιμενικού βλέπετε τους πρώτους διασωθέντες. Επαναλαμβάνω πριν τις 6 το απόγευμα. Και όχι νύχτα όπως λέτε, ευτυχώς οι λίγοι. Έλεος με την προπαγάνδα σας. Με θίγει όχι μόνο ως πολίτη το ψέμα σας αλλά και ως εργαζόμενο του ΛΣ» ήταν το μήνυμά του χρήστη Nikos Karampou στο facebook.

Το βράδυ του Σαββάτου το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 μετέδωσε βίντεο όπου δύο φίλοι προσπαθούν να ξεφύγουν από τον όλεθρο με το αυτοκίνητό τους.

Ο ένας από τους δύο ακούγεται να αγωνιά για τους δικούς τους ανθρώπους, για την γυναίκα του και τα παιδιά του.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις