Τριακόσιες κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων και παροχή βοηθείας, λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην Αττική.

Οι περισσότερες κλήσεις έγιναν από περιοχές των Δυτικών προαστίων, το κέντρο της Αθήνας, το Γαλάτσι και το Μαρούσι.

Αποκαταστάθηκε, μετά από τέσσερις ώρες περίπου, η κυκλοφορία των οχημάτων και στη λεωφόρο Μεσογείων, η οποία είχε κλείσει λόγω της έντονης βροχόπτωσης, στην υπόγεια γέφυρα στην Κατεχάκη.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς, στην Καζαντζόγλου, στη Μιχαλακοπούλου, στην Αγίου Αθανασίου στο Μαρούσι, καθώς και στη λεωφόρο Λαυρίου.

Προβλήματα και στο δίκτυο του μετρό προκάλεσε η σφοδρή βροχόπτωση.

Συγκεκριμένα, κλειστός είναι ο σταθμός του μετρό "Πανόρμου"λόγω της έντονης συσσώρευσης νερού στις αποβάθρες.

Οι συρμοί διέρχονται χωρίς όμως να κάνουν στάση.

Πρόβλημα είχαμε για περίπου 15 λεπτά και στο σταθμό του μετρό "Νομισματοκοπείο"καθώς δεν υπήρχε φωτισμός λόγω διακοπών ρεύματος.

Νωρίτερα, υπήρχαν πληροφορίες για διακοπές ρεύματος στα Μελίσσια, στο Καματερό, στα Πατήσια και στο Ψυχικό, ενώ έχουν κλείσει οι σταθμοί του Μετρό "Νομισματοκοπείο" και "Πανόρμου".

Εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί: "Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο Λεκανοπέδιο, παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, να αποφεύγουν να μετακινούνται στις περιοχές όπου εκδηλώνονται τα φαινόμενα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των Αρχών".

Επίσης, ηΠεριφέρεια Αττικής "καλεί τους πολίτες, εποχούμενους και πεζούς, να αποφεύγουν να κινούνται στους δρόμους αυτές τις ώρες λόγω της έντονης βροχόπτωσης σε όλη την Αττική.Στην ιστοσελίδα της δίνει οδηγίες προστασίας των πολιτών

Σημειώνεται πως η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε προειδοποιήσει με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού την Παρασκευή για κατά τόπους καταιγίδες μέχρι και την Τρίτη.

Εικόνα από τον Ιλισσό (Meteo.gr)

Βίντεο από Meteo.gr

Aγ. Ελευθέριος Αττικής (κάτω από το νερό υπάρχουν αυτοκίνητα):

Φωτογραφία από τα Πατήσια:

Πηγή φωτο: Σοφία Καντζέλη

Βίντεο χρήστη του Youtube από το Μαρούσι

Βίντεο χρήστη του Youtube από Μαρκόπουλο

Πηγή βίντεο: Meteo.gr

Κύρια φωτογραφία της Μαρίας Κοντού από το Νοσοκομείο "Σωτηρία" (Meteo.gr)

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις