Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο καταδίκασε το State Department τη μεταφορά του αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη και καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια, Δημήτρη Κουφοντίνα, από τις φυλακές Κορυδαλλού στις αγροτικές φυλακέςστον Βόλο.

Με δήλωσή της η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Χέδερ Νάουερτ, κατέκρινε την απόφαση των ελληνικών αρχών να μεταφέρουν τον Δημήτρη Κουφοντίνα, γράφοντας χαρακτηριστικά στο Twitter:

«Αντιλαμβανόμαστε πως ο Έλληνας τρομοκράτης, Δημήτρης Κουφοντίνας, μεταφέρθηκε σε μια αγροτική φυλακή με χαλαρότερους περιορισμούς. Δολοφόνησε 11 ανθρώπους συμπεριλαμβανομένων και Αμερικανών. Δεν έδειξε καμία μεταμέλεια και εμπνέει την επόμενη γενιά τρομοκρατών να ακολουθήσει τα χνάρια του. Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις άδειες και οποιαδήποτε ελάφρυνση της ποινής του».

Ανάλογη αντίδραση είχε και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος μέσω Twitter, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης προχώρησε σε μία σειρά «αναδημοσιεύσεων» (retweet), στις οποίες στηλιτεύεται τόσο η μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα, όσο και οι άδειες που λάμβανε κατά καιρούς.

Για την υπόθεση ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων στην Αθήνα, από κόμματα της αντιπολίτευσης και συγγενείς των θυμάτων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις