Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης έχει ξεσπάσει με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα μετά από τη σύσκεψη για τις πυρκαγιές στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου.

«Ένας θλιβερός Πρωθυπουργός, που αρνείται να αναλάβει την ευθύνη για την εγκληματική έλλειψη προετοιμασίας, τον ανύπαρκτο συντονισμό, και την τραγική διαχείριση της κρίσης στο Μάτι, εξήγγειλε σήμερα κατεδαφίσεις αυθαιρέτων που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και τρία χρόνια», δήλωσε η Μαρία Σπυράκη με αφορμή τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα.

«Η κα Σπυράκη νομίζει ότι με το άθλιο ύφος της και την ανόητη αλαζονεία της ασκεί αντιπολίτευση» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, επισημαίνοντας ότι «για μία ακόμη αφορά συνεχίζει να καλύπτει και να προστατεύει εκείνους που επί χρόνια συναλλάσσονταν και εναλλάσσονταν σε θέσεις εξουσίας για να μπορεί σήμερα η ίδια και το κόμμα της να παίζουν ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας».

«Είναι προφανές, όμως, ότι δεν έχει καμιά δυνατότητα να απαντήσει επί της ουσίας στα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για την αντιμετώπιση του διαχρονικού προβλήματος της χωροταξικής και οικιστικής αυθαιρεσίας» σημειώνει ο κ. Τζανακόπουλος, επισημαίνοντας ότι «η περίοδος, όμως, της συναλλαγής, του ρουσφετιού και της εξυπηρέτησης συμφερόντων σε βάρος του ελληνικού λαού και του δημοσίου συμφέροντος έχει περάσει ανεπιστρεπτί».

Από την πλευρά του, ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι απαξιώνει τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς.«Οι κύριοι της Κυβέρνησης πέρα από το να αποποιούνται των ευθυνών τους και να κατηγορούν για τα πάντα τις προηγούμενες κυβερνήσεις, απαξιώνουν συστηματικά και τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς. Μόνο τους τελευταίους 7 μήνες έχουν αρνηθεί να απαντήσουν σε 47 ερωτήσεις που έχω καταθέσει στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και σε εκατοντάδες ερωτήσεις άλλων συναδέλφων της αντιπολίτευσης.

«Είναι προφανές πως απεχθάνονται κάθε είδος ελέγχου και κάθε δημοκρατικό θεσμό που μπαίνει εμπόδιο στον στόχο τους για κατάκτηση της εξουσίας», δήλωσε ο κ. Αυγενάκης.

«Ένα μόνο κρατάμε από τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα. Ό,τι και να πει η πραγματικότητα δεν μπορεί να αλλάξει» επισημαίνει ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης.

«Η Ελλάδα χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και όχι αλλαγές προσώπων», αναφέρει η Ένωση Κεντρώων σε ανακοίνωσή της για τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Λαύριο.

«Οι παραιτήσεις εντάσσονται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να κάμψει τη λαϊκή δυσαρέσκεια και να δημιουργήσει άλλοθι για τη διαχρονική εγκληματική πολιτική που εφαρμόζεται», δήλωσε το μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις