Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση των πυρόπληκτων στην Ανατολική Αττική καθώς παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες οι κάτοικοι προσπαθούν να βρουν τη ψυχική δύναμη προκειμένου να ανασυνταχτούν για να συνεχίσουν τις ζωές τους. Και μπορεί αυτό να είναι μαχητό όταν είναι κανείς αντιμέτωπος με υλικές απώλειες, η κατάσταση όμως είναι τραγική για όσους έχουν χάσει ανθρώπους από τη φονική πυρκαγιά.

Ενδεικτική των διαφόρων τραγωδιών που ακόμη εκτυλίσσονται στις πληγείσες περιοχές είναι η μαρτυρία που παρουσιάζει η εφημερίδα Καθημερινή:

«Πριν από δύο ημέρες», λέει ένα στέλεχος του δημοτικού συμβουλίου της Ραφήνας, «ήμουν στο Μάτι και έπεσα πάνω σε μια γυναίκα που πήγαινε στη θάλασσα για να αυτοκτονήσει επειδή είχε χάσει όλους τους οικείους της. Προσπάθησα να τη μεταπείσω. Μου φώναξε να μην την πλησιάσω γιατί είχε πολλές μέρες να πλυθεί και ήταν βρόμικη. Μου φώναζε να την αφήσω ήσυχη. Δεν ήθελε βοήθεια για το παραμικρό, ήθελε να βρει την ειρήνη της. Δεν ήξερα τι να κάνω. Έπειτα ήρθε μια άλλη γυναίκα που είχε χάσει τον γιο της και κατάφερε να τη μεταπείσει με έναν τρόπο που εγώ δεν είχα…».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις