Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή - Επί ποδός 8 Περιφέρειες

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή - Επί ποδός 8 Περιφέρειες

Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς και σήμερα, Παρασκευή, σε αρκετές περιοχές της χώρας, προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στις Περιφέρειες:

  1.     Αττικής,
  2.     Στερεάς Ελλάδας (Φωκίδα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρος),
  3.     Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας,
  4.     Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία),
  5.     Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες),
  6.     Ιονίων Νήσων (Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος),
  7.     Κεντρικής Μακεδονίας (Χαλκιδική),
  8.     Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Θάσος).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των περιοχών αυτών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες θα πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.