Από τη λιμενική αρχή Αλεξανδρούπολης, θα διερευνηθεί ενδελεχώς η καταγγελία για χρήση πυρών από τουρκικό αλιευτικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Σαμοθράκης, αναφέρει σε ανακοίνωση του,το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Τονίζει ότι η σχετική καταγγελία, αφορά σε προγενέστερο χρόνο των σχετικών καταγγελιών για ανάλογο συμβάν που φέρεται να έλαβε χώρα στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λέρου.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος γρι-γρι Καβάλας, Γιάννης Μανιός,κατήγγειλε νέοπεριστατικό με πυροβολισμούς από Τούρκους εναντίον έλληνα ψαρά και μάλιστα δύο ημέρες πριν από αυτό της Λέρου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Μανιός, το περιστατικό σημειώθηκε ανοιχτά της Σαμοθράκης και το Λιμενικό τον συμβούλεψε να μη δώσει έκταση. Όπως τόνισε ο πρόεδρος γρι-γρι Καβάλας, οι τουρκικές ενοχλήσεις κατά ψαράδων σε ελληνικά χωρικά ύδατα είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο που μπορεί να λάβει μεγάλες διαστάσεις «αν οι ψαράδες βγουν κάποια στιγμή εκτός εαυτού».

«Έχουμε καταντήσει γραφικοί βγαίνουμε στα σάιτ, στα κανάλια και τίποτα δεν γίνεται. Θα έχουμε πρόβλημα μπορεί να υπάρξει μεγάλο επεισόδιο αν ξεφύγει κάποιος δικός μας», τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Τη Λήμνο εδώ και πολλά χρόνια, και τη Σαμοθράκη, τις έχουν ισοπεδώσει εντελώς, τώρα έχουν πάει πιο νότια. Έχουν ξεθαρρέψει και έρχονται στη Θάσο».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις