Το βουλωμένο σιφόνι είναι από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που μπορεί να σας συμβούν την πιο ακατάλληλη στιγμή στο σπίτι σας. Το πιθανότερο είναι τουλάχιστον μία με δύο φορές το χρόνο να αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα είτε στον νεροχύτη, στο νιπτήρα, είτε στη μπανιέρα. Αν θέλετε να αποφύγετε τον υδραυλικό, είναι καλύτερα να γνωρίζετε κάποιους έξυπνους άμεσους τρόπους για να λύσετε το ζήτημα, χωρίς χρήματα και ταλαιπωρία.

Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες αιτίες του προβλήματος;

Στην κουζίνα

Τείνουμε να υπερεκτιμούμε το μέγεθος και την ποσότητα των σκουπιδιών μας, αφήνοντάς τα να γλιστρούν στον σωλήνα του νεροχύτη. Τα σκουπίδια και τα υπολείμματα τροφής όμως συσσωρεύονται στους σωλήνες και αργά ή γρήγορα το πρόβλημα θα εμφανιστεί.

Οι φλούδες από τα φρούτα και τα λαχανικά είναι συνηθισμένη αιτία και είναι δύσκολο να διασπαστούν και να φύγουν από τους σωλήνες μας. Το ίδιο ισχύει και για τροφές με άμυλο και φυτικές ίνες, όπως οι πατάτες και τα χόρτα. Αυτά έχουν την τάση μετά από λίγο να διαστέλλονται, μουλιάζοντας και έτσι να δημιουργούν ένα ολόκληρο στρώμα στο σιφόνι σας. Τέλος, κάτι που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι και το λάδι παραμένει και συσσωρεύεται στον νεροχύτη μας, προκαλώντας σοβαρό φράξιμο.

Στο μπάνιο

Στο μπάνιο, έχετε δύο βρύσεις, μία στον νιπτήρα σας και μια άλλη στη μπανιέρα σας. Οι πιο συνηθισμένες αιτίες είναι οι τρίχες και το οδοντικό νήμα. Πολλοί άνθρωποι βουρτσίζουν τα μαλλιά τους στο νιπτήρα, που είναι λάθος. Οι τρίχες, μαζί με τα υπολείμματα σαπουνιού και την σκόνη επιδεινώνουν το πρόβλημα.

3 έξυπνοι τρόποι να ξεβουλώσετε το σιφόνι σας

1. Ξύδι και μαγειρική σόδα

Το ξύδι και η μαγειρική σόδα είναι ο απόλυτος συνδυασμός για να ξεβουλώσετε το βουλωμένο σας σιφόνι, αλλά και μια συμφέρουσα λύση. Η αλκαλική ποιότητα της μαγειρικής σόδας και το όξινο περιεχόμενο του ξυδιού δημιουργούν μια καλή καθαριστική επιλογή. Μαζί με αυτά, θα χρειαστείτε μία κανάτα ζεστού νερού.

Αρχικά, ρίξτε λίγο ζεστό νερό στο σιφόνι και ύστερα ρίξτε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα. Ύστερα, χρησιμοποιήστε ένα υγρό ύφασμα για να καλύψετε το σιφόνι και αφήστε το έτσι για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίξτε ένα φλιτζάνι ξύδι και αμέσως μετά ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Μετά από λίγο, ανοίξτε τη βρύση σας, ώστε το νερό να παρασύρει τα κολλημένα υπολείμματα.

2. Υπεροξείδιο του υδρογόνου και μαγειρική σόδα

Οι περισσότεροι έχουμε ένα μπουκάλι οξυζενέ στο μπάνιο μας – αν δεν έχετε, είναι καλή ιδέα να αποκτήσετε. Θα χρειαστείτε επίσης μαγειρική σόδα. Προσθέστε μια κουταλιά μαγειρικής σόδας σε ένα φλιτζάνι οξυζενέ και ρίξτε το στο βουλωμένο σιφόνι. Θα παρατηρήσετε αφρό• μην ανησυχείτε, αυτή είναι η διαδικασία. Αφήστε το να μείνει για 15 λεπτά και στη συνέχεια ρίξτε ζεστό νερό.

3. Συρμάτινη κρεμάστρα

Άλλος ένας τρόπος να ξεβουλώσετε το σιφόνι σας είναι να βάλετε κάτι αρκετά λεπτό για να τραβήξετε την πηγή του προβλήματος έξω. Αν δεν έχετε κάτι άλλο, χρησιμοποιήστε μια συρμάτινη κρεμάστρα. Χρειάζεται να ισιώσετε την κρεμάστρα και να δημιουργήσετε έναν γάντζο. Βυθίστε το από αυτή την πλευρά, ώστε να πιάσει κυρίως τις τρίχες ή άλλα υπολείμματα.

Πηγή: enallaktikidrasi.com

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις