Η κυβέρνηση Τσίπρα βγάζει τη χώρα από τα μνημόνια και εκείνοι που με τις πολιτικές τους οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία σήμερα φορούν «μαύρες πλερέζες» και επιχειρούν αντιστροφή της πραγματικότητας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα στον Real FM.

«Εκπλήσσομαι για τις μαύρες πολιτικές πλερέζες που έχουν πέσει σε κάποιους δημοσιολογούντες από προχθές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Βούτσης και υπενθύμισε ότι η συμφωνία του Αυγούστου του 2015 και οι εξαιρετικά μεγάλες προσπάθειες που αυτή προέβλεπε τέθηκαν υπόψη του ελληνικού λαού μαζί με τα μέτρα που είναι γνωστά ως «παράλληλο πρόγραμμα».

«Η κυβέρνηση Τσίπρα βγάζει την χώρα από τα Μνημόνια ενώ άλλοι με τις πολιτικές τους επί χρόνια οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Η αντιστροφή της πραγματικότητας, δηλαδή να συζητάμε με βάση το αφήγημα ότι θα μπορούσαμε να είχαμε βγει πριν από τρία χρόνια από το Μνημόνιο, είναι μόνο ένας προπαγανδιστικός μηχανισμός», είπε ο πρόεδρος της Βουλής και εκτίμησε ότι «είναι προς κακό της ΝΔ ότι υιοθετεί τις δηλώσεις Ρέγκλινγκ διότι δεν έχουν καμία βάση».

«Οι δηλώσεις του κ. Ρέγκλινγκ έχουν συζητηθεί μέσα στη Βουλή και έχει καταδειχθεί ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Είναι η μιζέρια μιας πολιτικής η οποία προσπάθησε να στραγγαλίσει τη χώρα μας και να την οδηγήσει εκτός Ευρωζώνης. Αυτό δεν το πέτυχαν και ίσα ίσα υπήρξε μια πρόοδος με το τρίτο Μνημόνιο, το οποίο ταυτόχρονα έδινε τη δυνατότητα άσκησης πολιτικών και έτσι σήμερα έχουμε 19,5% ανεργία ενώ ο κ. Ρέγκλινγκ ήταν ευτυχής με το 27%. Πρόκειται για μια προπαγανδιστική προσπάθεια αντιστροφής της πραγματικότητας», ανέφερε ο Νίκος Βούτσης.

«Μας έβαλαν στα Μνημόνια οι πολιτικές δυνάμεις που σήμερα από πολιτικοί θύτες, ιστορικά, θέλουν να εμφανιστούν ως σωτήρες. Αυτό θα κριθεί στις εκλογές δημοκρατικά. Μας έβαλαν χωρίς κούρεμα χρέους, μας έβαλαν επί ενάμιση χρόνο με καθυστερήσεις μέχρι να "ξεφορτώσουν" οι γαλλογερμανικές τράπεζες τα ομόλογά τους και ύστερα μας επέβαλλαν λαθεμένες πολιτικές που δεν είχαν σχέση με την ελληνική πραγματικότητα. Θυμάστε τι έκανε ο Σόιμπλε το 2015. Δεν κατάφερε να υπάρξει Grexit, και αντί να χαιρόμαστε γι’ αυτό ζητάμε να βάλουμε πολιτικές πλερέζες για να μην πιστωθεί αυτή η κυβέρνηση ότι με συγκεκριμένο τρόπο βγήκε το πρόγραμμα, χωρίς να χρειαστεί όλο το δανεικό ποσό. Υπάρχει ένα "μαξιλάρι", δεν έγινε κόφτης στον προϋπολογισμό, δεν βρέθηκε εκτός συστήματος το τραπεζικό σύστημα», δήλωσε επίσης ο πρόεδρος της Βουλής ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφέρει:

«Η ιστορία γράφεται κάθε φορά μέσα στις συγκυρία και στο συσχετισμό που διαμορφώνεται. Από την πλευρά μας υπάρχουν αυτοκριτικές παρατηρήσεις για εκείνη την περίοδο σε σχέση με τη γνώση κάποιων δεδομένων που αφορούσε το συσχετισμό δυνάμεων στην Ευρώπη. Θα ήταν πολύ πρόχειρο και εμμονικό να έλεγα ότι θα κάναμε τα ίδια τώρα».

Ο ρόλος του Γ. Στουρνάρα

Ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στη στάση του διοικητή της ΤτΕ. «Ο κ. Στουρνάρας ήταν υπουργός Οικονομικών πριν τον Γκίκα Χαρδούβελη. Είναι προφανές ότι με τις παρεμβάσεις του το τελευταίο διάστημα πρεσβεύει εμμονικά την υστεροφημία του για το σύνολο των λαθεμένων πολιτικών που σφράγισαν εκείνη την περίοδο. Με αυτή την έννοια επαναλαμβάνει ακόμα και τώρα την πιστοληπτική γραμμή στήριξης. Ο κ. Στουρνάρας είναι πολιτικό ον και είναι προφανής η προσπάθεια για την υποστήριξη της τότε πολιτικής του άποψης» είπε ο Νίκος Βούτσης και τον προέτρεψε: «Ο κ. Στουρνάρας καλά θα κάνει ως τραπεζίτης αυτής της χώρας σε εκκρεμή ζητήματα να βοηθάει τη χώρα έτσι ώστε να βγούμε με έναν καλύτερο τρόπο από όσα περιέγραφε το τελευταίο διάστημα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις