Κλιμακώνει η Άγκυρα– με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών– την πολεμική ρητορική σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη χορήγηση ασύλου στον πρώτο Τούρκο αξιωματικό, Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτσι.

«To Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την ένσταση της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τη χορήγηση ασύλου στον Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτζί, μέλους της προδοτικής απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, κάτι που συνιστά ένα νέο σκάνδαλο», τονίζει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αντιδρώντας στη δημοσιοποίηση του σκεπτικού του ΣτΕ για τη χορήγηση ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό.

Η ανακοίνωση σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «η απόφαση του ΣτΕ αντίκειται στις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και συνιστά παραβίαση των προβλέψεων της Σύμβασης της Γενεύης για την προστασία των προσφύγων».

«Απορρίπτοντας την έκδοση των προδοτών πραξικοπηματιών, η Ελλάδα έχει προετοιμάσει το έδαφος για τέτοιες αποφάσεις, οι οποίες προσβάλλουν τη συνείδηση του τουρκικού έθνους. Οι ελληνικές αρχές δεν θα πρέπει πια να επιτρέπουν η χώρα τους να παρέχει ασφαλές καταφύγιο σε προδοτικούς συνωμότες χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία τη Δικαιοσύνη, η οποία παραβιάζει τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας, βγάζοντας μη σύννομες αποφάσεις», καταλήγει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Διαβάστε: Τουρκία: Σκανδαλώδης απόφαση η χορήγηση ασύλου στον πραξικοπηματία

Να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος AKP, Ομέρ Τσελίκ, είχε καταδικάσει σε σκληρό τόνο την απόφαση Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη χορήγηση ασύλου στον πρώτο Τούρκο αξιωματικό, τονίζοντας πως «η ελληνική Δικαιοσύνη στήριξε τους εχθρούς της Τουρκίας και τους πραξικοπηματίες».

Στο χορό των αντιδράσεων- με ένα εθνικιστικό παραλήρημα– μπήκε και ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων στην Τουρκία, Ντεβλέτ Μπαχτσελί κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Ο ακροδεξιός ηγέτης του κόμματος MHP, σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για τη χορήγηση ασύλου και ταξιδιωτικών εγγράφων στον Τούρκο αξιωματικό, διεμήνυσε στην Ελλάδα να μην ξεχάσει την 9η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία της Μικρασιατικής καταστροφής.

«Μια συμπεριφορά που δεν είναι καλή από την πλευρά της Ελλάδας. Ελπίζω να μην ξεχάσουν την 9η Σεπτεμβρίου μετά από αυτές τις συμπεριφορές» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Προηγουμένως, ο Μπαχτσελί είχε σχολιάσει και την υπόθεση κράτησης του αμερικανού πάστορα, Άντριου Μπράνσον, που έχει οδηγήσει στο έπακρο τις σχέσεις Τραμπ – Ερντογάν.

«Δεν πρόκειται για έναν πάστορα. Οι ΗΠΑ κρύβονται πίσω από το πραξικόπημα εναντίον της Τουρκίας, το κάνουν για να σώσουν τους συντρόφους τους» σημείωσε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις