Η αυγουστιάτικη Πανσέληνος, το βράδυ της Κυριακής, γέμισε με φως τον ουρανό και μάγεψε κυριολεκτικά μικρούς και μεγάλους κάθε ηλικίας που πήραν εγκαίρως θέσεις σε μπαλκόνια, ταράτσες, δρόμους, πλατείες, ακρογιαλιές μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους προκειμένου να φωτογραφήσουν και να θαυμάσουν το ολοστρόγγυλο και φωτεινό φεγγάρι.

Το υπουργείο Πολιτισμού οργάνωσε εkδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημείασε όλη τη χώραγια την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο.

Μουσικές συναυλίες, ποιητικές βραδιές, παρατήρηση του έναστρου ουρανού, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις χορού, ξεναγήσεις και προβολές ταινιών πλαισίωσαν την πετυχημένη δράση, που σε ορισμένους χώρους και μουσεία ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 27 Αυγούστου.

Φέτος πραγματοποιήθηκαν συνολικά εκδηλώσεις σε 132 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας, ενώ παρέμειναν ανοιχτοί για το κοινό χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων 37 χώροι και μουσεία. Η είσοδος σε όλους τους χώρους ήταν ελεύθερη για το κοινό.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει από το 2002 με επιτυχία τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία στο κοινό σε μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Μαγευτικές οι εικόνες από την Πανσέληνο στο Σούνιο.

Μαγευτικές εικόνες και από τα Λιχαδονήσια, στα βορειοδυτικά της Εύβοιας


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις