Αντιπαράθεση ανάμεσα στον Γιάννη Μπουτάρη και στον Σταύρο Καλαφάτη για το ζήτημα του ονόματος της πΓΔΜ σημειώθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Η φράση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ.Καλαφάτη προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης ότι "χάρισε το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια" προκάλεσε την αντίδραση του κ.Μπουτάρη που του ζήτησε να ανακαλέσει κατηγορώντας τον πως λέει ψέματα.

"Δεν το χαρίσατε το όνομα στους γείτονες. 'Ησασταν στην πρώτη γραμμή για το όνομα μαζί με τον Τσίπρα και τον Καμμένο", ανασκεύασε ο κ.Καλαφάτης, με τον κ.Μπουτάρη να απαντά: "Με είδες να πάω στην Πρέσπα; Με είδες με τον Τσίπρα και τον Καμμένο; Λες τεράστια ψέματα".

Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στοσύστημα της απλής αναλογικής που θα ισχύσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, τονίζοντας πως η παράταξη του δεν σχεδιάζει "συγχωνεύσεις ψηφοδελτίων".

"Εμείς ως παράταξη ξεκινάμε την οργάνωση για τις εκλογές που έχουν ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό: την απλή αναλογική. Εάν η πρώτη παράταξη λάβει ένα σεβαστό ποσοστό 25% – 30% θα βγάλει ένα νούμερο δημοτικών συμβούλων με το οποίο δεν θα μπορεί να λειτουργήσει ο δήμος", ανέφερε ο Γιάννης Μπουτάρης από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου.

"Η δική μας απόφαση είναι ξεκάθαρη. Ούτε συγχωνεύσεις ψηφοδελτίων κάνουμε, ούτε άλλες καταστάσεις. Εγώ είμαι με την πόλη. Πρόθεσή μου είναι να συζητήσουμε με όλους τους υποψήφιους συνδυασμούς, ώστε να βρούμε έναν τρόπο για να συνεργαστούμε μετά τις εκλογές. Η "Πρωτοβουλία" είναι η μοναδική παράταξη που δουλεύει για το καλό της πόλης, χωρίς να την ενδιαφέρουν οι κομματικές γραμμές", πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Επιπλέον, ο κ.Μπουτάρης -στη διάρκεια των ενημερώσεων του Σώματος- έθεσε το θέμα της κατάργησης της νυχτερινής βάρδιας στο Α' τελωνείο εισαγωγών – εξαγωγών της Θεσσαλονίκης. Ζήτησε να ληφθεί απόφαση ώστε να σταλεί επιστολή διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, αντιδρώντας στην πρόσφατη απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γεώργιου Πιτσιλή.

"Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι το μοναδικό λιμάνι στον κόσμο που δουλεύει δύο βάρδιες. Δεν υπάρχει λιμάνι που να μην δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο και επτά ημέρες την εβδομάδα. Να στείλουμε επιστολή διαμαρτυρίας και να ζητάμε την επαναφορά της τρίτης βάρδιας. Θα σταθούμε στο πλευρό των εξαγωγέων και των παραγωγών", είπε ο κ.Μπουτάρης.

Με την πρόταση του δημάρχου συμφώνησε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, χαρακτηρίζοντας "εξωφρενική την απόφαση της κυβέρνησης να υιοθετήσει το 16ωρο που σημαίνει υποβάθμιση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης", ενώ αντίθετα διαφώνησε ο επικεφαλής της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση", Γιάννης Δελής.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις