Για κατάργηση του λεγόμενου «υπο-κατώτατου» μισθού δεσμεύθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας το απόγευμα της Παρασκευήςστο Summer School της ΟΝΝΕΔ στην Κόρινθο, ενώ ανέφερε πως θα επανέλθει το κατώτατο όριο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε επίσης για μείωση της ανεργίας κατά 7 μονάδες μέσα στην πρώτη τριετία.

«Καταργείται ο λεγόμενος «υπο-κατώτατος» μισθός, δηλαδή οι αμοιβές της ντροπής. Οι απολαβές των νέων θα είναι οι ίδιες με όλων των εργαζομένων. Και η εργατική νομοθεσία θα τηρείται απαρέγκλιτα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο συνδυασμός της μείωσης φόρων και της έκρηξης επενδύσεων στο πρόγραμμα της Ν.Δ. οδηγούν σε 600.000 νέες θέσεις εργασίας. Μπορώ να δεσμευτώ, λοιπόν, για πραγματική μείωση της ανεργίας κατά 7 μονάδες μέσα στην πρώτη τριετία.

Η παιδεία θα μπει σε νέα τροχιά. Με σύγχρονα μαθήματα στα σχολεία και σύνδεση των ΑΕΙ με την οικονομία. Επαναφορά κατώτατου ορίου εισαγωγής στα Πανεπιστήμια. Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών με αξιολόγηση παντού. Και δυνατότητα ίδρυσης ξενόγλωσσων τμημάτων από ελληνικά ιδρύματα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Δεν είμαστε με τους αιώνιους φοιτητές και τους Καρανίκες που θεωρούν «χολέρα την καριέρα». Είμαστε με τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη. Που τελείωσε ένα δημόσιο σχολείο και σήμερα πρωταγωνιστεί στον κόσμο των υπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης. Σπούδασε στη Βαρβάκειο Σχολή.

Η ΝΔ θα ιδρύσει τουλάχιστον ένα δημόσιο πρότυπο πειραματικό σχολείο σε κάθε περιφέρεια της χώρας» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «οι νέοι θα κρίνουν το αποτέλεσμα, οι νέοι θα μας φέρουν τη νίκη. Και είναι η νεολαία που θα γίνει πυξίδα της κυβέρνησής μας – μιας κυβέρνησης όλων των Ελλήνων – σε μία αναγεννημένη Ελλάδα».


Οικονομία

Αναφερόμενος για την οικονομία και τη μεταμνημονιακή εποχή επισήμανε: «Υποτίθεται ότι το Μνημόνιο έληξε, όμως το μόνο που τελείωσε είναι η ευνοϊκή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση».

«Η Ελλάδα βρίσκεται εκτός αγορών, αφού το επιτόκιο των ομολόγων της είναι στο 4,4%, όταν της Πορτογαλίας είναι γύρω στο 1,9%» υπογράμμισε.

«Και ενώ η οικονομία δεν έχει ανάσα, οι Έλληνες περιμένουν και νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου, αυξημένο ΕΝΦΙΑ στις πιο λαϊκές συνοικίες και πρόσθετους φόρους και εισφορές. Όλα αυτά, υπό αυστηρή επιτήρηση και με δεσμεύσεις λιτότητας που έχουν υπογραφεί έως το 2060. Παρόλα αυτά, κάποιοι, αυτοί που έχουν ακόμη την εξουσία, συνεχίζουν και σήμερα το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά: να λένε ψέματα. Ψέματα που προσβάλλουν ακόμη και την ελληνική μυθολογία, όπως φάνηκε και στην παράσταση του πρωθυπουργού στην Ιθάκη. Όμως, οι λωτοφάγοι δεν μένουν πια εδώ», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως επισήμανε η κυβέρνηση «θα λογοδοτήσει» για το κόστος της διακυβέρνησής της και πρόσθεσε: «Τα 100 και βάλε δις που μας στοίχισαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα πληρώνουμε. Για το λογαριασμό αυτό σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν με εντολή του κυρίαρχου ελληνικού λαού».


Η Συμφωνία των Πρεσπών

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο Μακεδονικό, υπογραμμίζοντας εκ νέου πως το κόμμα του δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Εξαπέλυσε, δε, τα πυρά του στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «κρυφές μεθοδεύσεις» ερήμην του λαού αλλά και των κομμάτων, παραχωρώντας στην πΓΔΜ «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα».

«Οι πράξεις της κυβέρνησης είναι εθνικά επικίνδυνες και παράγουν αμέσως αρνητικά τετελεσμένα. Ήδη, εκατοντάδες επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα πιστοποίησης και ανταγωνισμού» συμπλήρωσε και τόνισε: «Ενώ ο ίδιος ο κ. Ζάεφ είναι ο πρώτος που διαψεύδει τον κ. Κοτζιά. Και ο κ. Δημητρόφ τούς το λέει, πια, καταπρόσωπο: ‘Είμαι Μακεδόνας και μιλώ τη μακεδονική γλώσσα’. Τον ακούν χωρίς να απαντούν, σκύβοντας ένοχα ή απλώς αδιάφορα το κεφάλι».


Ο ανασχηματισμός

Αναφορικά με τον πρόσφατοανασχηματισμό τον χαρακτήρισε ως «αντιπερισπασμό».

«Η κυβέρνηση έμεινε εξίσου κακή και με 53 πρόσωπα, που δεν χωρούν, πλέον, στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου. Είπε, λέει, να "διευρυνθεί", αλλά έψαξε στα αζήτητα. Θέλησε να αλλάξει εμφάνιση, αλλά τυλίχτηκε με φθαρμένα πολιτικά υλικά. Κι έψαξε για νέα στελέχη, αλλά βρήκε μόνο σκουριές από παλιούς κομματικούς σωλήνες. Έκανε και πάλι μία τεράστια τρύπα στο θολό νερό» δήλωσε.


Η τραγωδία στο Μάτι

Για την τραγωδία στο Μάτι, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως «δεν θα ξεχαστεί».

«Ενενήντα οκτώ ψυχές και χιλιάδες περιουσίες χάθηκαν στο Μάτι αφού ένα πλήρως αποδιοργανωμένο κι εντελώς διαλυμένο κομματικό κράτος, στάθηκε ανίκανο να μας προστατέψει. Οι "εμπρηστές"του κ. Τόσκα ουδέποτε υπήρξαν, τα στοιχεία από δορυφόρο του κ. Παππά αποδείχτηκαν πλαστά και ο μηχανισμός της κυρίας Δούρου ήταν ανύπαρκτος, όπως δεν υπήρξε ποτέ και κανένας συντονισμός των ένστολων.

Όλα αυτά, ενώ ο κ. Πολάκης σιωπούσε παρότι από τις 9 το βράδυ τού ζητούσαν σάκους νεκρών. Τρεις ολόκληρες ώρες αργότερα, ο κ. Τσίπρας έκανε τηλεοπτικό σόου, επικεφαλής συσκέψεως όπου δεν έβρισκε κανένα λάθος και ρωτούσε αμέριμνος "πότε θα πετάξουν αύριο τα αεροπλάνα". Μόνο που καμία προπαγάνδα δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στην πραγματικότητα. Το Μάτι έγινε η φωτογραφία τους: Ανεπάρκεια, απανθρωπιά, δειλία, κυνισμός», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις