Η μεταμνημονιακή Ελλάδα με ισχύ των σχεδόν χιλίων εφαρμοστικών νόμων και των τριών μνημονίων «που ψήφισαν μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί που έγιναν μνημονιακοί σαν τον ΣΥΡΙΖΑ» σημαίνει «νέα δεινά, νέες μειώσεις, νέες αφαιρέσεις κοινωνικών και ευρύτερα δικαιωμάτων για την πλειοψηφία του λαού μας» ανέφερε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός, σε παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

«Δεν είναι τυχαία η χθεσινή μεταμνημονιακή πρεμιέρα των πλειστηριασμών, δεν είναι τυχαίο ότι από 15 Σεπτέμβρη γίνεται ακόμα πιο ασφυκτικό αυτό το πλαίσιο, μιας και από την 1/1/2018 ισχύει ο πλειστηριασμός και για σπίτια με αντικειμενική αξία κάτω των 140.000 ευρώ και πρώτης κατοικίας. Μιλάμε για 50.000 πλειστηριασμούς, για ένα μπαράζ διακοπών ρεύματος από τη ΔΕΗ, μιλάμε δηλαδή για μια σειρά ενεργειών αυτής της κυβέρνησης σε ένα πλαίσιο που έχουν συνδιαμορφώσει και οι δύο (ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ) που κάνει ακόμα χειρότερες τις μέρες που έρχονται» πρόσθεσε.

Ο κ. Σοφιανός υπογράμμισε ότι «κανένας δεν πρέπει να μείνει μόνος του απέναντι στις συνέπειες αυτών των νόμων, αυτών των πολιτικών και αυτό σημαίνει καλύτερα αντανακλαστικά απέναντι στις διακοπές ρεύματος, στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αλλά και αντίδραση μαζική, λαϊκή στις 8 Σεπτέμβρη την ώρα που ο πρωθυπουργός θα παρουσιάζει τα νέα παραμύθια της Χαλιμάς, χιλιάδες λαού να είναι στον δρόμο, στη διαδήλωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ και τα εργατικά συνδικάτα».

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του,σημείωσε ότι «είναι τόσο μεγάλες οι κοινές στοχεύσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ που στήνουν έναν καυγά στο ποιος εγγυάται να μην κάνει ακόμα χειρότερη τη ζωή μας» τονίζοντας ότι «απέναντι σε αυτό το στημένο σκηνικό που θα το δούμε ακόμα πιο έντονα το επόμενο διάστημα υπάρχει δυνατότητα» οι εργαζόμενοι και ο λαός «να μπουν σφήνα με ένα ισχυρό ΚΚΕ».

Για τη δραστική μείωση στις συντάξεις χηρείας και την κατάργησή τους μετά τα 55 έτη, κάλεσε την κυβέρνηση να φέρει νόμο στη Βουλή που θα αφαιρεί τις διακρίσεις και υποστήριξε πως το ΚΚΕ θα τον ψηφίσει.

Τέλος,αναφερόμενος στον προϋπολογισμό, επισήμανε: «Να γνωρίζουμε ότι στο προσχέδιο του καλοκαιριού που κατατέθηκε προβλέπει 1,9 δισ. ευρώ μείωση στις συντάξεις το 2019».