Στην πατρίδα τους επέστρεψαν οι δύο τούρκοι στρατιωτικοί που συνελήφθησαν το πρωί από στρατιωτική περίπολο στις Φέρρες του Έβρου, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τοΓενικό Επιτελείο Στρατού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ "σήμερα Κυριακή, γύρω στις 11:00 στην περιοχή Ευθύνης της 12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ), πλησίον του χωρίου Φέρες, 150 μέτρα περίπου από την οριογραμμή, εντός του ελληνικού εδάφους, εντοπίστηκε από ελληνική περίπολο, Τούρκος έφεδρος υπαξιωματικός, φέροντας τον ατομικό οπλισμό του άνευ πυρομαχικών. Περί τις 14:00, εντοπίστηκε στην ίδια περίπου περιοχή και δεύτερος Τούρκος στρατιωτικός (Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός), ο οποίος δεν έφερε οπλισμό, ούτε πυρομαχικά".

Προστίθεται στην ανακοίνωση:

"Σε έγγραφη κατάθεσή τους προς τις ελληνικές στρατιωτικές αρχές, ο μεν πρώτος, παραδέχθηκε ότι χάθηκε εντός του ελληνικού εδάφους ο δε δεύτερος, ότι βρισκόταν σε αναζήτηση του πρώτου, εντός του ελληνικού εδάφους. Στους 2 Τούρκους στρατιωτικούς, έγιναν ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους. Διαπιστώθηκε η υψηλή ετοιμότητα, η άμεση αντίδραση των ελληνικών τμημάτων προκάλυψης, καθώς και η σωστή λειτουργία του Συστήματος Διοίκησης και Ελέγχου. Κατόπιν επαφής των Διοικητών Ταγμάτων Προκάλυψης, ολοκληρώθηκε η παράδοση των 2 στρατιωτικών στην Τουρκία στις 18:30".

Όπως αναφέρει το ΓΕΣ για το θέμα επικοινώνησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος και της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

Σύμφωνα με το Thrakinea.gr, τα ελληνοτουρκικάσύνορα στους Κήπους έκλεισαν για την μεταφορά των δύο συλληφθέντων.

Το ρεπορτάζ του τοπικού site αναφέρει πως τα μέτρα ασφαλείας (με συντονισμό από τον στρατό) ήταν πολύ αυστηρά.

Ρεπορτάζ του Euronews

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις