Σε "ξεκαθάρισμα λογαριασμών" παραπέμπει, σύμφωνα με πληροφορίες, το μαφιόζικο χτύπημα το βράδυ της Δευτέρας, όπου ένας 50χρονος δολοφονήθηκε κοντά στο νεκροταφείο της Αγίας Παρασκευής, καθώς δέχθηκε έξι σφαίρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος ήταν παλιός γνώριμος των αστυνομικών από υποθέσεις εκβιασμών, ενώ είχε συλληφθεί το 2009 μαζί με άλλον άνδρα ο οποίος υπήρχαν πληροφορίες ότι εμπλεκόταν σε προώθηση οπλισμού σε τρομοκρατικές ομάδες.

Ο τρόπος δράσης του δολοφόνου ή των δολοφόνων “δείχνει” ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ωστόσο οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει το μαφιόζικο χτύπημα στην Αγία Παρασκευή ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα.

Ο 50χρονος είχε παρκάρει στην οδό Νεαπόλεως κοντά στο νεκροταφείο της Αγίας Παρασκευής. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε είναι δηλωμένο στο όνομα της μητέρας του. Οι δράστες φαίνεται ότι ή παρακολουθούσαν τον άνδρα ή είχαν δώσει μαζί του ραντεβού.

Οι πληροφορίες λένε ότι το θύμα ήταν έξω από το αυτοκίνητο την ώρα της επίθεσης. Δέχθηκε δυο σφαίρες στον θώρακα, δυο στο λαιμό και ακόμη δυο στο κεφάλι. Όλες φαίνεται ότι έχουν το ίδιο διαμέτρημα και ίσως προέρχονται από το ίδιο όπλο. Περίοικοι άκουσαν αμέσως μετά τους πυροβολισμούς τον ήχο μιας μηχανής που απομακρυνόταν.

Στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν κάλυκες των 9mm.

Ο 50χρονος ήταν σεσημασμένος στις αρχές με βαρύ παρελθόν, καθώς είχε αναλάβει ρόλο μπράβου. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε κατηγορηθεί για ληστείες, ξυλοδαρμούς, διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα δεν φαίνεται να είχε δραστηριότητα στο χώρο της νύχτας, αλλά οι αρχές εκτιμούν ότι είχε ανοιχτούς λογαριασμούς.

Δηλαδή, εκφράζονται φόβοι ότι η δολοφονία είναι ακόμη ένα αιματηρό επεισόδιο στον ακήρυχτο πόλεμο των νονών της νύχτας.


Βαρύ ποινικό παρελθόν

Το όνομά του είχε συμπεριληφθεί σε δικογραφίες γνωστών ανθρώπων της νύχτας, ενώ ήταν στον κύκλο πολύ γνωστών κακοποιών που είχαν απασχολήσει κατ’ επανάληψη το Τμήμα Εκβιαστών με βαριές υποθέσεις ξεκαθαρίσματος λογαριασμών και αντιδικίες στο χώρο της νύχτας.

Μάλιστα, το όνομα του βρισκόταν, χωρίς όμως τελικά να κατηγορηθεί ποτέ, καθώς είχε απαλλαγεί από τις δικαστικές αρχές, σε μεγάλη υπόθεση στην οποία γνωστός τραπεζίτης είχε κατηγορηθεί για την αποστολή εκρηκτικού μηχανισμού σε άνδρα στην περιοχή της Βούλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος του υπήρχε ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας από το 2013, συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και υπόθεση ναρκωτικών το 2002, ενώ παλαιότερα και συγκεκριμένα το 1997 είχε κατηγορηθεί και για ληστεία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες,το τελευταίο διάστημα εργαζόταν σε διάφορες λαϊκές αγορές, ενώ οι Αρχές δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για ξεκαθαρίσματα που είχε το θύμα με ανθρώπους της νύχτας και με παράνομες δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις