Ένα βίντεο γροθιά στο στομάχι δημοσίευσε το Al Jazeera για την την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα hotspot των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Στο βίντεο, η Λουίζ Ρολάν-Γκοσλέν από τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» περιγράφει τη δραματική κατάσταση, ενώ παρεμβάλλονται δηλώσεις μεταναστών και προσφύγων που εξιστορούν τα δεινά τους.

"Παιδιά βιάζονται. Οι χώροι είναι περιορισμένοι. Οι τουαλέτες ανύπαρκτες. Θα μπορούσατε να επιβιώσετε ως αιτών άσυλο στη Μόρια;", αναφέρεται.

"Παιδιά γύρω σου κάνουν απόπειρες αυτοκτονίας. Η ψυχική σου υγεία επιδεινώνεται γρήγορα στον καταυλισμό στο ελληνικό νησί της Λέσβου", σημειώνει η Ρολάν-Γκοσλέν.

"Είχαμε νεαρούς ασθενείς ηλικίας ακόμη και πέντε ετών που τους βίασαν στη Μόρια. Αυτός ο φόβος συντρίβει τους ανθρώπους", συμπληρώνει…

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν 9.000 άνθρωποι σε ένα χώρο προορισμένο για 3.000, με κοντέινερ στα οποία φιλοξενούνται στοιβαγμένα έως και 30 άτομα.

"Με αρρωσταίνει να πηγαίνω στη Μόρια και να γνωρίζω ότι γονείς βάζουν τα παιδιά τους σε κίνδυνο καθημερινά", σημειώνει η εκπρόσωπος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.


Δείτε το βίντεο


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις