Περίπου δέκα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» εξαπέλυσαν επίθεση, νωρίς το πρωί, στην πρεσβεία του Ιράν, στην οδό Στρατηγού Καλλάρη, στο Παλαιό Ψυχικό.

Οι αντιεξουσιαστές, που επέβαιναν σε μηχανές, έφτασαν έξω από την πρεσβεία, λίγο μετά τις 6:00, πέταξαν μπουκάλια με μπογιές, προκάλεσαν φθορές στο κουβούκλιο του αστυνομικού φρουρού και αμέσως μετά έφυγαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ένοπλος φρουρός, απλώς εξήλθε από το κουβούκλιο, ακούγοντας τις εντολές των ανδρών του Ρουβίκωνα.

Πάντως προς το παρόν δεν έχουν γίνει προσαγωγές ή συλλήψεις.

Σημειώνεται, ότι σχετική ανάρτηση για την επίθεση έκανε μέλος του Ρουβίκωνα στο facebook.


Δείτε το βίντεο


Ένορκη Διοικητική Εξέταση

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε από την Ελληνική Αστυνομία σχετικά με την επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ιράν, και συγκεκριμένα κατά του φρουρού που φαίνεται σε βίντεο να υπακούει στις εντολές των δραστών και να εγκαταλείπει το φυλάκιο.

Σύμφωνα με το βίντεο,αστυνομικός που βρίσκεται στο φυλάκιο έξω από την Πρεσβεία του Ιράν δεν αντιδρά στην επίθεση και υπακούει στις εντολές των κρανοφόρων.

Συγκεκριμένα εξέρχεται του φυλακίου και ένας από τους δράστες σπάει το παράθυρο με σφυρί.

Σημειώνεται πως ο αστυνομικός φρουρός εμφανίζεται ντυμένος με λευκή μπλούζα κι όχι με στολή. Είναι οπλισμένος με υποπολυβόλο, το οποίο κρέμεται δίπλα στο πλευρό του από τον αορτήρα.

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο η ΕΛ.ΑΣ. αναγκάστηκε να διατάξει ΕΔΕ για τη στάση του αστυνομικού.


Μπακογιάννη:Η κατάσταση έχει ξεφύγει

Η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είπε ότι«η κυβέρνηση δείχνει κάτι παραπάνω από ανοχή απέναντι στον Ρουβίκωνα και πρόσθεσε ότι«η κατάσταση έχει ξεφύγει».

Σημείωσε ότι «η εικόνα αυτή θα ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο» και το μήνυμα που εκπέμπεται είναι ότι οι αντεξουσιαστές «έχουν δικαίωμα να κάνουν ό,τι θέλουν».

«Δεν υπάρχει καμία δημοκρατία στην οποία αυτό να θεωρείται αυτονόητο ή πολιτικός ακτιβισμός», τόνισε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις