Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, με ανακοίνωση του, διαψεύδει συνδικαλιστή, αντιπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, ο οποίος δήλωσε σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης ότι οι αστυνομικοί έχουν εντολές να μην αντιδρούν σε περίπτωση επιθέσεων και απλώς να ειδοποιούν το κέντρο της Άμεσης Δράσης και τονίζει ότι όλα καθορίζονται από συγκεκριμένα υπηρεσιακά σχέδια.

Στην ανακοίνωση του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ υπογραμμίζει:

«Δεν απηχούν – σε καμία περίπτωση – τη θέση και τις εντολές της ηγεσίας οι δηλώσεις αντιπροσώπου της Π.Ο.ΑΣ.Υ., σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις οποίες έχουν δοθεί σε αστυνομικούς οι εντολές: "…σε περίπτωση που έρθει ο Ρουβίκωνας, αυτό που θα κάνετε είναι, να κάνετε στην άκρη και να ειδοποιήσετε το κέντρο. Δεν θα κάνετε καμία άλλη ενέργεια…".

Σημειώνεται ότι οι ενέργειες των αστυνομικών στις περιπτώσεις αυτές προβλέπονται στα υφιστάμενα επιχειρησιακά σχέδια ανταπόκρισης».

Εν τω μεταξύ, την Τρίτη μετατέθηκαν από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ- μετά τηνεπίθεσητου Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ιράν- , ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ψυχικού – Φιλοθέης, όπου ανήκε ο αστυνομικούς φρουρός της πρεσβείας καθώς και ο ίδιος ο φρουρός.

Ο διοικητής του τμήματος μετατέθηκε στο Τμήμα Μεταγωγών, που θεωρείται δυσμενής μετάθεση, ενώ ο αστυνομικός φρουρός στην Υποδιεύθυνση Πεζών Περιπολιών στο κέντρο της Αθήνας.

Διαβάστε: «Ξήλωσαν» τον διοικητή του ΑΤ Ψυχικού λόγω Ρουβίκωνα

«Πρέπει να αξιολογηθεί από την αρχή το πλαίσιο φύλαξης των στόχων» δήλωσε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, με αφορμή την επίθεση του Ρουβίκωνα στην ιρανική πρεσβεία, που εξέθεσε τον αστυνομικό φρουρό, καλώντας ταυτόχρονα να σταματήσει η επικοινωνιακή εκμετάλλευση του περιστατικού, γιατί ζημιώνει την εικόνα της χώρας.

Η κ. Παπακώστα στη δήλωση της στον τηλεοπτικό σταθμό Star αναφέρει:

«Προφανώς πρέπει να αξιολογήσουμε το πλαίσιο φύλαξης στόχων, αυτό είναι το πρώτο. Προφανώς αξιολογώντας το περιστατικό, θα δούμε, θα αξιολογήσουμε τα πραγματικά περιστατικά και νομίζω ότι είναι διαδικασίες οι οποίες κινούνται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις.

Το τρίτο που θέλω να πω είναι ότι, προς χάριν της επικοινωνίας, ζημιώνεται ως μη όφειλε, πολύ η εικόνα της χώρας από κάποιους οι οποίοι βλέπω ότι έχουν υιοθετήσει παλαιοκομματικού τύπου συμπεριφορές, προκειμένου να επιτύχουν αυτή την επικοινωνία. Ζημιώνοντας, πάρα πολύ την εικόνα της χώρας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις