Εργασιακές συνθήκες και συμπεριφορές Μανωλάδαςμετέφερε στη Μύκονο εργοδότης, τον οποίο καταγγέλλει για άγρια ρατσιστική επίθεση, εργαζόμενος πακιστανικής καταγωγής.

Την ίδια στιγμή ερωτηματικά και προβληματισμό προκαλεί και η στάση της Αστυνομίας όπου απευθύνθηκε ο πακιστανός εργάτης, η οποία δε προέβη σε καμία δράση.

Πρόκειται για τον εργαζόμενο Νασάρ Ικμπάλ ο οποίος εργαζόταν στη Μύκονο κι όταν ζήτησε τα δεδουλευμένα από το αφεντικό του εκείνος απάντησε με γροθιές και κλοτσιές τραβώντας τον βίντεο "για να δουν όλοι τι παθαίνουν οι Πακιστανοί".

Σύμφωνα με καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ, μετά την επίθεση ήρθε η Αστυνομία όπου ζήτησε να υποβάλει μήνυση, αλλά οι αστυνομικοί δεν την παρέλαβαν λέγοντας του ότι πρέπει να πάρει ότι του δίνει το αφεντικό και να μην ζητάει ότι του λέει η Επιθεώρηση Εργασίας.

Αναλυτικά η καταγγελία:

"Ο εργαζόμενος Νασάρ Ικμπάλ καταγγέλλει στην ΚΕΕΡΦΑ ότι την Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη στις 2.30μμ δέχτηκε επίθεση με γροθιές από τον εργοδότη του. Ο εργοδότης αρνιόταν να καταβάλει τα μεροκάματα που είχαν συμφωνήσει και έτσι κατέθεσε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας. Εργάζονταν ως ψήστης και του έβαζε ένσημα ως λαντζέρης και η αμοιβή που συμφώνησαν ήταν 50 ευρώ για 10 ώρες! Το αφεντικό έπρεπε να του είχε δώσει 2950 ευρώ και του έδωσε μόνο 660!

Ο εργαζόμενος περνούσε μπροστά από το κατάστημα όπου και τον φώναξε το αφεντικό να μπει μέσα. Του φώναζε: “Δεν θα αφήσω κανένα Πακιστανό να είναι εδώ στη Μύκονο. Αν σε δω εδώ αύριο μετά 7.30πμ θα σε πυροβολήσω”. Όταν χτυπούσε με γροθιές και κλωτσιές΄’ τραβούσε βίντεο, γέλαγε και φώναζε “για να δουν όλοι τι παθαίνουν οι Πακιστανοί’’.

Η ΚΕΕΡΦΑ, δεδομένου ότι η Αστυνομία δεν παρέλαβε τη μήνυση του πακιστανού εργάτη, καλεί το αρμόδιο υπουργείο να διασφαλίσει τα δικαιώματα των εργαζόμενων που απασχολούνται σε συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης και μαύρης εργασίας, ενώ απαιτεί από την υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Όλγα Γεροβασίλη να ερευνήσει την λειτουργία του Αστυνομίας στη Μύκονο καθώς είναι απαράδεκτο να λειτουργούν για λογαριασμό των εργοδοτών.


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις