«Με την ενότητα του Παλαιστινιακού λαού, με την καθημερινή πάλη εναντίον της κατοχής, σίγουρα τότε θα πραγματοποιηθεί η νίκη κι η ελευθερία του παλαιστινιακού λαού» επισήμανε, μεταξύ άλλων, η 17χρονη ακτιβίστρια Αχέντ Ταμίμι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ.

Και πρόσθεσε: «Σίγουρα η παγκόσμια στήριξη μας βοηθά να πιέζουμε ειδικά το Ισραήλ, αυτό σημαίνει πολλά για τον παλαιστινιακό λαό και του ανεβάζει το ηθικό για να συνεχίσει».

Ερωτηθείσα για τον αριθμό των πολιτικών κρατουμένων που παραμένουν κλεισμένοι στις φυλακές, ανέφερε: «Υπάρχουν 6.500 πολιτικοί κρατούμενοι που δίνουν τον δικό τους αγώνα στις φυλακές, ανάμεσά τους 350 μικρής ηλικίας. Παρόλο που είναι μέσα στις φυλακές προσπαθούν να μετατρέψουν τη φυλακή σε σχολείο. Προσπαθούν να ασχολούνται με το διάβασμα και την "αυτοεκπαίδευση'' τους και συνεχίζουν τον αγώνα τους μέσα στις φυλακές».

Παράλληλα, αφού ευχαρίστησε όσους στάθηκαν αλληλέγγυοι στον αγώνα της, ανέφερε: «Ελπίζω να συνεχιστεί αυτή η υποστήριξη μέχρι να ελευθερωθούν όλοι οι υπόλοιποι κρατούμενοι μέχρι την απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Κι ελπίζω να μην θεωρούν τον εαυτό τους μόνο υποστηρικτές προς εμάς, αλλά ελπίζω να θεωρούν τον εαυτό τους συνέταιρους προς εμάς μέχρι την απελευθέρωση».

Σε ερώτηση αν η συγκίνηση των υπόλοιπων λαών αρκεί για τον αγώνα που δίνουν και τι προσδοκά από τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς της Ευρώπης, σημείωσε: «Σίγουρα η συγκίνηση δεν αρκεί. Θέλουμε πράγματα που να πραγματοποιούνται. Να ενημερώνουν τους νέους γι' αυτά που γίνονται στην Παλαιστίνη. Να μοιράζονται μαζί μας όλα αυτά που συμβαίνουν στην Παλαιστίνη μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να φτάσουν την αλήθεια σε όλο τον κόσμο. Αυτό παρέχει μεγάλη ψυχολογική υποστήριξη προς τον παλαιστινιακό λαό».

«Eίναι πολύ μεγάλη ευθύνη να αντιπροσωπεύεις ένα λαό που ζει κάτω από κατοχή, αλλά παρόλα αυτά θα συνεχίσουμε τον αγώνα», συμπλήρωσε η 17χρονη ακτιβίστρια. «Ήμουν 8 χρονών όταν συμμετείχα πρώτη φορά σε πορείες και διαδηλώσεις. Για να ξεκινήσεις να συμμετέχεις από τόσο μικρή ηλικία σε πορείες και διαδηλώσεις είναι εξαιτίας της πίεσης της κατοχής. Για να απελευθερωθούμε από την κατοχή για να μην ζήσει η επόμενη γενιά αυτή την ταλαιπωρία, για να μπορούν να πηγαίνουν σχολείο χωρίς φόβο», ανέφερε.

Κληθείσα να περιγράψει τις συνθήκες φυλάκισής της υπογράμμισε: «Είναι πολύ δύσκολη η μέρα μέσα στις φυλακές. Συνεχώς σκέφτεσαι την οικογένεια σου, αν είναι όλοι καλά. Τον περισσότερο χρόνο μου διάβαζα. Δεν μπορώ να φτάσω την εικόνα όσο κι αν περιγράψω τι συνέβαινε μέσα στις φυλακές, γιατί είσαι κλεισμένος μέσα σε έναν μικρό χώρο κι υπάρχουν κι άλλες τιμωρίες. Πάντα οι υπόλοιπες φυλακισμένες με εμψύχωναν. Προσπαθούσα να μην το σκέφτομαι πολύ. Όταν καθόμουν μόνη μου προσπαθούσα να μιλάω με τις άλλες κοπέλες για να μην σκέφτομαι τι υπάρχει έξω από τη φυλακή, την ελευθερία. Κι έτσι προσπάθησα να αντιμετωπίσω τη φυλάκιση μου».

Επιπλέον, ερωτηθείσα ποιες είναι οι σκέψεις της για το μέλλον, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ελπίζω να συνεχίσω τις σπουδές μου για να υπερασπιστώ την υπόθεση μου σε διεθνές επίπεδο. Πρέπει κάποιος από εμάς να θυσιαστεί για να μην υποφέρει η επόμενη γενιά».

Το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου έδωσε κι ο πρέσβης της Παλαιστίνης, Μαρουάν Τουμπάσι, ο οποίος σημείωσε: «Δεν θα σταματήσουμε να συμμετάσχουμε στις παραστάσεις αλληλεγγύης για την απελευθέρωση των 6.500 Παλαιστινίων κρατουμένων και προς την Αχέντ. Ο δρόμος για την αλληλεγγύη για τον παλαιστινιακό λαό είναι ακόμα πολύ μακρύς και χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερη αλληλεγγύη γιατί η καθεμία πραγματοποιεί μια νίκη, όπως πέτυχε για την απελευθέρωση της Αχέντ. Κάθε πίεση προς την κατοχική κυβέρνηση φέρνει αποτέλεσμα».

«Θα συνεχίσουμε την πορεία της πάλης μας σε ο,τι αντιπροσώπευσε η Άχεντ Ταμίμι, την ειρήνη για όλους τους λαούς. Ο δρόμος προς αυτό τον στόχο είναι ξεκάθαρος. Τον τερματισμό αυτής της κατοχής, την ίδρυση του ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, γιατί δεν θα υπάρχει στην περιοχή ούτε ασφάλεια ούτε σταθερότητα αν δεν πραγματοποιηθεί αυτό. Θέλουμε από εσάς να συνεχίσετε τον αγώνα σας, για μια Ελλάδα σταθερή. Ακόμα υπάρχει κατοχή και 6.500 πολιτικοί κρατούμενοι, υπάρχει ρατσισμός, εποικισμός, καθημερινή καταστροφή και σκοτωμοί από μια εγκληματική κυβέρνηση, ενώ ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό για την στήριξη στην Αχέντ Ταμίμι και στον Παλαιστινιακό λαό. Συνεχίζουμε τον δρόμο μαζί για την ανεξαρτησία των χωρών και την ελευθερία τους», κατέληξε ο κ. Τουμπάσι.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις