Ένορκη διοικητική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες σύλληψης του Ζακ Κωστόπουλου, αμέσως μετά την εισβολή του σε κατάστημα στην Ομόνοια και λίγο πριν ξεψυχήσει κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, διέταξε το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας.

Στόχος της ΕΔΕ είναι να χυθεί άπλετο φως στο τι έγινε από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο κατά τη σύλληψη του άτυχου νεαρού.

Με βάση το οπτικοακουστικό υλικό, ο 33χρονος αποπειράται να διαφύγει της σύλληψης όταν πέφτει πάνω σε τραπέζια καταστήματος και στη συνέχεια σωριάζεται στο έδαφος, κρατώντας στα χέρια ένα κομμάτι γυαλί.

Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ πέφτουν πάνω του για να τον ακινητοποιήσουν, τον χτυπούν με κλομπ για να του αποσπάσουν το γυαλί και στη συνέχεια του περνούν χειροπέδες.Δείτε: Νέο βίντεο από την θανάσιμη επίθεση στον Ζακ Κωστόπουλο

Το πόρισμα

Σήμερα εξάλλου έγινε γνωστό το πόρισμα του ιατροδικαστή με το οποίο ωστόσο δεν προσδιορίστηκαν τα ακριβή αίτια θανάτου του νεαρού.

Η οικογένειά του, πάντως, είναι πεπεισμένη ότι πρόκειται για «ξεκάθαρη δολοφονία», όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 η δικηγόρος της, Άννα Παπαρρούσου.

«Έχουμε ένα τόσο καθαρό οπτικό υλικό που είμαστε όλοι σε θέση να καταλάβουμε τι έχει συμβεί. Ένας άνθρωπος παγιδευμένος στο κατάστημα που εμποδίστηκε να βγει με την υπερβολική χρήση βίας που οδήγησε στον θάνατό του.

Αν αυτή η χρήση βίας ήταν σύμμετρη προς το περιστατικό, αυτό είναι προς χρήση όλων σας. Κατά τη γνώμη μου έχουμε να κάνουμε με μια καθαρή δολοφονία.

Οι κατηγορίες που αποδόθηκαν δεν ήταν ορθές. Έχουμε να κάνουμε με τετελεσμένη ανθρωποκτονία. Όλα αυτά δείχνουν πως μιλάμε για απόπειρα κλοπής και όχι ληστεία, δηλαδή ένα ελαφρύτατο πλημμέλημα που δεν δικαιολογεί τη βία».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις