Παρατείνεται η αγωνία καθώς δεν κατέληξαν σε συμπέρασμα για τα αίτια θανάτου του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου οι ιατροδικαστές που διενήργησαν τη νεκροτομή.

Ως εκ τούτου, απαντήσεις αναμένονται από τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, που απαιτούν χρόνο για να υπάρξουν ακριβή αποτελέσματα.

Τη νεκροτομή διενήργησε ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογρηάς και η Σουλτάνα Μαριανού από το δημόσιο και ο Σ. Τσαντίρης, που ορίσθηκε από την οικογένεια του 33χρονου.

Στο σημείο που συμφωνούν οι ιατροδικαστές και ο σύμβουλος που ορίστηκε από την οικογένεια είναι ότι δεν έφερε κακώσεις που να προκαλέσουν τον θάνατό του.

Σχετικά με το πόρισμα, ο κ. Καλογρηάς τόνισε:

«Το συμπέρασμα της νεκροψίας-νεκροτομής, στο οποίο συμφωνούμε και οι δύο και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας είναι ότι η αιτία θανάτου είναι απροσδιόριστη, εν αναμονή εργαστηριακών εξετάσεων και μακροσκοπικό αποκλεισμό θανατηφόρων κακώσεων.

Δεν έφερε κακώσεις που να δικαιολογούν από μόνες τους τον θάνατο. Είχε κάποια τραύματα διάσπαρτα σε διάφορα σημεία του σώματος, μικρά θλαστικά τραύματα που από μόνα τους δεν δικαιολογούν τον θάνατο γι' αυτό προχωράμε σε περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο.

Σε αυτήν τη φάση, αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι δεν υπήρχαν θανατηφόρες κακώσεις μακροσκοπικά -από τη νεκροτομή που έγινε- που να δικαιολογούν τον θάνατο.

Είχε διάσπαρτες εκδορές, εκχυμώσεις, αλλά αυτά από μόνα τους δεν δικαιολογούν ιατροδικαστικά τον θάνατο. Είχε πολλές μικρές κακώσεις, μικρές που δεν δικαιολογούν τον θάνατο».Οι έρευνες

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται, ενώ πυκνώνει το μυστήριο γύρω από τα αίτια του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών περιμένουν τα αποτελέσματα της εξέτασης από το μαχαίρι, που βρέθηκε μέσα στο κοσμηματοπωλείο προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν αποτυπώματα του 33χρονου.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και του δεύτερου ατόμου, που φαίνεται στο βίντεο να κλωτσάει, μαζί τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, τον 33χρονο, την ώρα που προσπαθούσε να βγει από το κατάστημα.

Επίσης εξετάζονται καρέ- καρέ τα βίντεο από το τραγικό συμβάν.

Ο 33χρονος μετά την αρχική επίθεση με κλωτσιές που δέχεται από δύο άτομα, λαμβάνει τις πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ και τότε δέχεται κλωτσιά στην πλάτη από άγνωστο άτομο.

Στη συνέχεια πιάνει ένα σπασμένο γυαλί και προσπαθεί να επιτεθεί σε τραυματιοφορείς και περαστικούς.

Στην προσπάθεια του να ξεφύγει, τρέχει και πέφτει πάνω σε διπλανά τραπέζια.

Οι αστυνομικοί, στην προσπάθεια τους να τον ακινητοποιήσουν, τον χτυπούν με κλομπ και του αποσπούν το γυαλί από το χέρι, αφού τον συλλαμβάνουν και του περνούν χειροπέδες.

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις