Από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018 έρχεται στην Αθήνα το γαστρονομικό φεστιβάλ που διοργανώνεται σε περισσότερες από είκοσι μεγάλες μητροπόλεις του πλανήτη. Για τέσσερις ημέρες, στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δώδεκα από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια -ορισμένα από τα οποία έχουν βραβευθεί με αστέρια Michelin- θα εγκαταστήσουν στα ειδικά διαμορφωμένα κιόσκια μια pop-up εκδοχή τους, σερβίροντας ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας με μερικά από τα signature πιάτα τους σε προνομιακές τιμές.

Ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, συμμετέχει στο φεστιβάλ, με τη χορηγία όλων των νωπών πρώτων υλών (κρέας, ψάρι, φρούτα και λαχανικά), σε συνεργασία με τις εξειδικευμένες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κεντρική Αγορά Αθηνών, Δεντάκης ΑΕ, Καραντινός ΑΕ, Μαρτσούκος ΑΕ, Μενέλαος Φρούτα ΕΠΕ, Το Κρεοπωλείο της Αγοράς, Creta Fish.

Στο deli market περίπτερο του ΟΚΑΑ, οι επισκέπτες θα μπορούν να συναντήσουν τις επιχειρήσεις, και να εξερευνήσουν μια μεγάλη ποικιλία εξειδικευμένων και premium φρέσκων υλικών.

Η εμπειρία του Taste of Athens και για τα παιδιά

Στην παιδική ζώνη, με τη χορηγία του ΟΚΑΑ, ένας πραγματικός λαχανόκηπος περιμένει τα παιδιά για να γνωρίσουν από κοντά τα διαφορετικά είδη λαχανικών και φρούτων.

Στο πρόγραμμα Taste for Kids, (Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή, 12.30 – 13.30 & 18.30 -19.00), ο γνωστός σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και η συνεργάτης του ΟΚΑΑ, διατροφολόγος Αστερία Σταματάκη, θα περιηγηθούν με τα παιδιά στο λαχανόκηπο, θα δημιουργήσουν συνταγές, και θα μιλήσουν για τα οφέλη της σωστής διατροφής, μέσα από ένα παιχνίδι χρωμάτων, με δώρα και εκπλήξεις.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις