«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να περάσει ένα ικανό χρονικό διάστημα στα θρανία της αντιπολίτευσης» αναφέρει ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Καμίνης, προκειμένου, όπως σημειώνει, να απογαλακτιστεί από την κυβερνητική εξουσία και να αποφασίσει ποιον πολιτικό δρόμο θα ακολουθήσει.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» για το μέλλον της Σοσιαλδημοκρατίας, ο κ. Καμίνης τονίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αποπνέει έναν κυνικό καιροσκοπισμό που αντιβαίνει στις καλύτερες παραδόσεις της ελληνικής Αριστεράς». Αυτό εξηγεί, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων «και την αποστροφή που ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί σε μία μεγάλη μερίδα παλαιών συντρόφων της ανανεωτικής Αριστεράς. Η ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία είναι ό,τι πιο προοδευτικό γνώρισε στο πεδίο της εφαρμοσμένης πολιτικής η ανθρωπότητα από την εποχή του Διαφωτισμού. Προς το παρόν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτήν».

Ο κ. Καμίνης επισημαίνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί κακήν κακώς να απεμπλακεί από το "αμαρτωλό" κινηματικό παρελθόν του, φορώντας ακριβά κοστούμια, χωρίς γραβάτα όμως -γιατί είμαστε επαναστάτες- και περιφέρεται στα ευρωπαϊκά σαλόνια και φλερτάρει με τη Σοσιαλδημοκρατία, ενώ ο ίδιος έχει επιλέξει να συγκυβερνά με την Ακροδεξιά.

Υπογραμμίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να μας κάνει κατήχηση για τη συγκρότηση του "προοδευτικού μετώπου", όταν έχει επιδείξει μία απέραντη περιφρόνηση στους θεσμούς του δημοκρατικού κράτους δικαίου», ο δήμαρχος Αθηναίων σημειώνει: «Tι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Το δημοψήφισμα – παρωδία του 2015, στο οποίο ο λαός εκλήθη μέσα σε μία εβδομάδα να αποφανθεί πάνω σε ένα κείμενο νομικά ανύπαρκτο, που δεν είχε καν μεταφραστεί στα ελληνικά; Την κωλοτούμπα που ακολούθησε; Τη διαρκή υποβάθμιση της Βουλής όπου η διά τροπολογιών νομοθέτηση έχει καταστεί ο κανόνας; Την απόπειρα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να περιορίσουν την ιδιωτική τηλεόραση στα τέσσερα κανάλια, προκειμένου να τα πάρουν "οι δικοί τους" και να ελέγξουν την ενημέρωση; Την κατάντια της ΕΡΤ; Τον διορισμό της κυρίας Θάνου στη θέση της προέδρου του Αρείου Πάγου κατά παράκαμψη άλλων πολύ πιο ικανών συναδέλφων της και το διορισμό της στη συνέχεια σε θέση νομικού συμβούλου του πρωθυπουργού; Αλλά ακόμη και στο πεδίο των ατομικών δικαιωμάτων, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί προνομιακό του χώρο, πώς πρέπει να χαρακτηρίσει κανείς την κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια;».