Κεφαλονιά: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε 2 μέτωπα- Εκκενώθηκαν σπίτια στο χωριό Ζόλα

Κεφαλονιά: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε 2 μέτωπα- Εκκενώθηκαν σπίτια στο χωριό Ζόλα

Μεγάλη και δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς, με τα δύο πύρινα μέτωπα σε Ζόλα και Βλαχάτα.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, για λόγους ασφαλείας εκκενώθηκαν μερικά σπίτια στο βόρειο τμήμα του χωριού Ζόλα, ενώ με εντολή της Αστυνομίας απομακρύνθηκαν από το χωριό όλα τα αυτοκίνητα.

Από το βράδυ της Τετάρτης, οι περισσότεροι κάτοικοι ήταν συγκεντρωμένοι στην πλατεία του, όπου βρίσκονται δύο λεωφορεία σε περίπτωση που χρειαστεί να απομακρυνθούν. 

Στη μεγάλη πυρκαγιά στα Ζόλα, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες, έχουν καταφέρει να περιορίσουν την έκταση τους, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος αναζωπύρωσης λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που έχει αναπτυχθεί σε τρία μέτωπα, λαμβάνουν μέρος 8 οχήματα με 16 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος καθώς και εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας της περιοχής.

Εν τω μεταξύ, αργά το βράδυ της Τετάρτης, ξέσπασε και νέα πυρκαγιά στην Κεφαλονικά, αυτή τη φορά στο χωριό Βλαχάτα, το οποίο βρίσκεται στην άλλη άκρη του νησιού, σε σχέση με το χωριό Ζόλα. Στην περιοχή έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ σύμμαχος της πυρκαγιάς είναι οι άνεμοι που φθάνουν τα 9 έως 10 μποφόρ

Στο χωριό Ζόλα, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, καθώς και ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, Βαγγέλης Ανδρεάτος.

"Όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Κεφαλλονιάς βρίσκονται στο χωριό Ζόλα. Η Περιφερειακή Ενότητας Κεφαλλονιάς είναι έτοιμη για εκκένωση του χωριού καθώς οι ριπές των ανεμών είναι πολύ ισχυρές και μεταφέρουν την φωτιά προς το χωριό. Αναμένουμε εντολή εκκένωσης από το δήμαρχο Κεφαλονιάς, που είναι ο αρμόδιος για τέτοιου είδους αποφάσεις", δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας

"Οι φωτιές σβήνουν με γνώση και εμπειρία όχι με το πανικό. Έχουν μαζευτεί στο σημείο όλοι οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι , πολλές γνώμες. Εγώ γύρισα όλη τη φωτιά, δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Όλες οι δυνάμεις είναι στον οικισμό για προστασία. Κατά τη γνώμη του είναι μια φωτιά από τις συνηθισμένες στην Κεφαλονιά", δήλωσε ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας, Βαγγέλης Ανδρεάτος.

Με φωτογραφίες από: inkeflonia.gr, ekefalonia.gr