Έρευνα από την αστυνομία με εντολή της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη ξεκινά για το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και δείχνει αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ να συμπεριφέρονται βίαια στον Ζακ Κωστόπουλο κατά την ώρα της σύλληψής του έξω από το κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια.

«Δεν είναι ανεκτές τέτοιες πράξεις και συμπεριφορές» δήλωσε.

Συγκεκριμένα η υπουργός είπε: «Το βίντεο που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας εμφανίζει σκηνές που προκαλούν αποτροπιασμό, πράξεις και συμπεριφορές που δεν είναι ανεκτές ούτε από την κοινωνία, ούτε από την έννομη τάξη. Είναι αυτονόητο ότι αμέσως θα προχωρήσει η σχετική έρευνα».

Η «Εφ.Συν.» έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα βίντεο που όπως αναφέρεται «είναι τραβηγμένο με κινητό τηλέφωνο και έχει διάρκεια ένα λεπτό και 30 δευτερόλεπτα».

Στο βίντεο – όπως σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ιστοσελίδα της Εφ. Συν. – ο Ζακ Κωστόπουλος «έχει ήδη χάσει τις αισθήσεις του, το κεφάλι του είναι μπανταρισμένο και μες στα αίματα και το πρόσωπό του έχει μπλαβιάσει».

«Τουλάχιστον 8 αστυνομικοί έχουν πέσει από πάνω του ώστε να τον συλλάβουν – ένας κρατάει κλομπ».

Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το βίντεο δείχνει μεταξύ άλλων «τον Ζακ πεσμένο μπρούμυτα και αστυνομικοί τον έχουν ακινητοποιήσει, σπρώχνοντας την πλάτη του, τον πατάνε στα πόδια, του τραβάνε τα χέρια. Ένας από τους αστυνομικούς, χωρίς κανέναν προφανή λόγο, πλησιάζει και πατάει τον ανήμπορο αιμόφυρτο άνθρωπο στον λαιμό».

Εξάλλου, σε κάποιο σημείο, όπως αναφέρεται, ένας αστυνομικός «χωρίς κανέναν λόγο τον κλοτσάει από πίσω στα οπίσθια».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις