Σε εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο αποσυμφόρησης του καταυλισμού της Μόριας που έχει ξεκινήσει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής από την προηγούμενη εβδομάδα.

Άλλοι 400 πρόσφυγες διαφόρων εθνικοτήτων αναχώρησαν την Παρασκευή για το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό δομή φιλοξενίας στη Βόλβη της κεντρικής Μακεδονίας.

Στο πλοίο «Νήσος Ρόδος», το οποίο αναχώρησε στις 8 το βράδυ της Παρασκευής, επιβιβάστηκαν όλοι οι παραπάνω αιτούντες άσυλο, μετά από μια λεπτομερή και αυστηρή διαδικασία που ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι και περιλάμβανε την ταυτοποίηση όσων απεγκλωβίστηκαν. Αυτοί στο σύνολο τους είναι μέλη οικογενειών ή ανήκουν σε άλλες ευάλωτες ομάδες.

Συνολικά από το περασμένο Σαββάτο αναχώρησαν από τη Λέσβο στο πλαίσιο της προσπάθειας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για αποσυμφόρηση του καταυλισμού στη Μόρια περισσότερα από 1.100 άτομα, ενώ καθυστερήσεις στον προγραμματισμό που υπήρχε προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας και η απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει, η αποσυμφόρηση της Μόριας συνεχίζεται την ερχόμενη Δευτέρα με την αναχώρηση άλλων 200 αιτούντων άσυλο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις