Οδηγίες προφύλαξης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στη χώρα, αλλά και ενημέρωση προς τους πολίτες παρείχε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου με αφορμή την … επίσκεψη του κυκλώνα «Ζορμπά». Όπως χαρακτηριστικά είπε, οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις…

«Σε σύσκεψη που έγινε χθες με επικεφαλής την υπουργό Προστασίας του Πολίτη κυρία Όλγα Γεροβασίλη και τη συμμετοχή των γ.γ. του υπουργείου, του ΓΕΕΘΑ, της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού, καθώς επίσης οργανισμοί και φορείς του Δημοσίου που έχουν ρόλο στη διαχείριση εκτάκτων αναγκών. Σκοπός η κατάλληλη οργάνωση του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων», δήλωσε αρχικά ο κ. Ταφύλλης και συνέχισε:

«Με βάση το τελευταίο δελτίο της ΕΜΥ, μέχρι το μεσημέρι θα επηρεαστούν το νότιο Ιόνιο, η Πελοπόννησος, η Ανατολική Στερεά, η Εύβοια και η Αττική και από το απόγευμα και μετά οι Σποράδες και η Θεσσαλία. Οι περιοχές αυτές έχουν ήδη κηρυχθεί σε ετοιμότητα πολιτικής προστασίας. Όπου προβλέπονται έντονες βροχοπτώσεις, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι, ασφαλίζουμε αντικείμενα, τα οποία αν παρασυρθούν, δύνανται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς. Αποφεύγουμε επίσης να διασχίζουμε πεζή ή με αυτοκίνητα χειμάρρους και ρέματα ακόμα και αρκετές ώρες μετά την εκδήλωση ακραίων φαινομένων.

Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των φορέων και ενημερωνόμαστε συνεχώς».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις