Διερεύνηση για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, ζητούν καλλιτέχνες, συμμετέχοντες και διοργανωτές της «documenta 14» στην Αθήνα και το Κασέλ.

Σε επιστολή τους στον Αλέξη Τσίπρα και τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, ζητούν «να λάβουν αντίστοιχα, ξεκάθαρη δημόσια τοποθέτηση ενάντια στη βία, όπως και να δεσμευτούν για την διαλεύκανση της υπόθεσης του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου και την απόδοση δικαιοσύνης σχετικά με τη πρόσφατη σοκαριστική επίθεση της 21ης Σεπτεμβρίου στην Αθήνα».

«Ο 33χρονος ΛΟΑΤΚΙ (LGBTQI) ακτιβιστής και drag queen Ζακ Κωστόπουλος χτυπήθηκε εξαιρετικά βάναυσα από διάφορους άνδρες στο κέντρο της Αθήνας, ενώ άλλοι στέκονταν γύρω τους, παρακολουθώντας αμέτοχοι. Η παρέμβαση της αστυνομίας που ακολούθησε καταγράφηκε σε βίντεο, τα οποία κυκλοφορούν πλέον στο διαδίκτυο. Αυτή η παρέμβαση ήταν εξίσου βίαιη και στόχευε αποκλειστικά στην ακινητοποίηση του Ζακ Κωστόπουλου, παρά στην σύλληψη των ίδιων των δραστών. Με πολλαπλά τραύματα, ο Κωστόπουλος κατέληξε καθοδόν στο νοσοκομείο» σημειώνουν.

«Η διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη η επίθεση διεξάγεται ακόμη, ενώ οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν έχουν αφεθεί ελεύθεροι. Ωστόσο, παρά τη νόμιμη διαδικασία που ακολουθήθηκε, είναι κρίσιμο να κατανοήσουμε και να εκθέσουμε την ευρύτερη φασιστική νοοτροπία που υποκινεί τέτοια περιστατικά και τα καθιστά κοινωνικά αποδεκτές πράξεις τιμωρίας» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι συνολικά 142 υπογράφοντες τις δύο επιστολές.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις