Δεν έκρυψε την ικανοποίησή της η κοινοτική επίτροπος Corina Cretu για την ολοκλήρωση των εργασιών στο πιο δύσκολο τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής από την Τιθορέα μέχρι το Λιανοκλάδι.

Η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, συνοδευόμενη από τον υπουργό Υποδομών κ. Χρήστο Σπίρτζη και το γ.γ. του υπουργείου κ. Θανο Βούρδα, είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν με τρένο από την Αθήνα μέχρι το Λιανοκλάδι και να επιθεωρήσουν την ολοκλήρωση των έργων, καθώς το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να δοθεί πλήρως την κυκλοφορία μαζί με την ηλεκτροκίνηση μέχρι το τέλος της χρονιάς.

"Δεν πρόκειται για έναν σιδηροδρομικό άξονα με τοπική σημασία" είπε χαρακτηριστικά η κοινοτική επίτροπος στις δηλώσεις της "αλλά για έναν σιδηροδρομικό άξονα που θα ενώσει ουσιαστικά την Ελλάδα με την Ευρώπη. Χρειάστηκε πολύ προσπάθεια για να φτάσουμε μέχρι εδώ".

Μάλιστα η ίδια στάθηκε ιδιαίτερα στις μεγάλες καθυστερήσεις του έργου που υπήρξαν στο παρελθόν αλλά τόνισε συγχρόνως ότι «ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα τούνελ του Καλλιδρόμου έμεινα απόλυτα ενθουσιασμένη και συγχαίρω τους τεχνικούς που ολοκλήρωσαν ένα τέτοιο έργο».

Ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης σημείωσε ιδιαίτερα «τις προσωπικές μάχες που έδωσε η κοινοτική επίτροπος για να μπορέσουν να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα», σημειώνοντας συγχρόνως πως «μετά το τμήμα από την Τιθορέα μέχρι το Λιανοκλάδι αναμένεται η ολοκλήρωση του τμήματος από το Λιανοκλάδι μέχρι το Δομοκό που θα γίνει μέχρι το τέλος του μήνα.

Έπονται δοκιμές στο συγκεκριμένο τμήμα και θα έχουμε τη χαρά η κοινοτική επίτροπος μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα να κάνουν το πρώτο ταξίδι από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη σε 3 h και 20 λεπτά είναι ηλεκτρική νούμερο τρένο σε όλη τη διαδρομή στην αρχή τη νέα χρονιά» όπως σημείωσε.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης σημείωσε την ανάγκη «να προχωρήσουμε ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς τα μεγάλα έργα». Ζήτησε από τον υπουργό κ. Σπίρτζη «να απεμπλακούν από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας» και παράλληλα τόνισε πως «σε κάποιες περιπτώσεις εμείς οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης βρίσκουμε καλύτερα ανοιχτό αυτιά στην Ευρώπη και π' ό,τι σε τοπικό επίπεδο. Είναι ανάγκη να προχωρήσουμε πλέον με γρήγορους ρυθμούς σε όλα τα επίπεδα».

«Μπορεί να μην είναι ένα πολύ μεγάλο έργο όπως αυτό του σιδηροδρόμου αλλά είναι ένα έργο το οποίο έρχεται να βοηθήσει τους πολίτες της ευρωπαϊκής περιφέρειας. Η ευρωπαϊκή επιτροπή δίνει μεγάλη σημασία έτσι ώστε όλες οι περιφέρειες να έχουν τη δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ τους» είπε χαρακτηριστικά η κοινοτική επίτροπος κα Cretu κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σε ένα ολοκληρωμένο τμήμα του δρόμου Λαμίας-Καρπενησίου ένα τμήμα που αφορά την παράκαμψη της Μακρακώμης .

Ενημερώθηκε για τις διαδικασίες έτσι ώστε να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το έργο τα επόμενα χρόνια ενώ ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε πως υπάρχουν έτοιμες οι μελέτες για να ολοκληρωθεί το έργο από το σημείο που βρίσκεται σήμερα μέχρι το τούνελ του Τυμφρηστού και ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες έτσι ώστε «το συγκεκριμένο έργο να μην χρειαστεί 30 χρόνια που χρειάστηκε σιδηροδρομική γραμμή για να γίνει αλλά να τρέξουν πιο γρήγορα» όπως είπε απευθυνόμενος στον Υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη.

Ο κ. Σπίρτζης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θεσμικό πλαίσιο και τον ευγονισμό του για να παράγονται γρήγορα και χωρίς προβλήματα έργα και υπογράμμισε πως από την πλευρά του υπουργείου κινούνται οι διαδικασίες για επιτάχυνση των περιφερειακών έργων. Μάλιστα επειδή το συγκεκριμένο έργο συνδυάζεται και με την έναρξη των εργασιών στο νότιο τμήμα του Ε65 προσδιόρισε ότι «έχουν λυθεί τα προβλήματα που υπήρχαν με τον Ε65 και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες».

Τέλος πριν αναχωρήσει για τη Λάρισα η κοινοτική επίτροπος επισκέφτηκε εργοστάσιο παραγωγής τοπικών προϊόντων και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί και για τις ιδιωτικές επενδύσεις στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις