Συναγερμός σήμανε στις αρχές, καθώς άγνωστος άνδρας ανέβηκε στην κορυφή του γλυπτού του Γιώργου Ζογγολόπουλου με τίτλο «Πεντάκυκλο», που βρίσκεται στην Πλατεία Ομονοίας, και απειλούσε να αυτοκτονήσει.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, που δημιούργησαν ασφαλή περίμετρο γύρω από το χώρο του γλυπτού.

Άνδρες της πυροσβεστικής προσέγγισαν τον άνδρα με γερανό προκειμένου να τον πείσουν να κατέβει.

Λίγα λεπτά πριν τις 18.00 και αφού είχε παραμείνει για τουλάχιστον δύο ώρες πάνω στο γλυπτό πείστηκε να κατέβει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λόγοι που οδήγησαν τον άνδρα σε αυτή την αν μη τι άλλο ακραία ενέργεια ήταν η αγανάκτηση για την αδιαφορία των αστυνομικών.

Ο εν λόγω άνδρας επισκέφτηκε την Πέμπτη το Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας προκειμένου να καταγγείλει την κλοπή του πορτοφολιού του, στο οποίο είχε όλα τα επίσημα έγγραφα του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από τον Α.Τ. του ζήτησαν να επανέλθει την επόμενη ημέρα, όπως και έκανε.

Όταν επισκέφτηκε και πάλι τον Α.Τ. ουδείς ασχολήθηκε με την υπόθεση του, με αποτέλεσμα να γίνει έξαλλος και ανέβει πάνω στο γλυπτό για να διαμαρτυρηθεί.

«Δύο ημέρες τώρα πηγαινοέρχομαι στο τμήμα της Ομόνοιας για να τους πω ότι μου έκλεψαν το πορτοφόλι με όλα μου τα χαρτιά. Κανένας, όμως, δεν μου έδινε σημασία. Αγανάκτησα με την αδιαφορία και ανέβηκα εδώ πάνω μήπως και μου δώσει κάποιος λίγη σημασία», φέρεται να είπε στους άνδρες που τον προσέγγισαν πάνω στο γερανό.

Αφού κατέβηκε από το γλυπτό, διακομίσθηκε για εξετάσεις στο νοσοκομείο Ελπίς, ενώ αστυνομικοί θα του πάρουν κατάθεση σε συνεννόηση με τους γιατρούς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο εγκλεισμού του άνδρα.Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το ότι -σύμφωνα με μαρτυρίες από την περιοχή- υπήρξαν φωνές Ελλήνων που καλούσαν τον άνδρα να πηδήξει στο κενό, σε ένα θλιβερό ρατσιστικό παραλήρημα, καθώς σε πρώτη φάση κάποιοι θεώρησαν ότι πρόκειται για μετανάστη που ζητάει με αυτό τον τρόπο άδεια παραμονής ή άσυλο.https://www.flash.gr/wp-content/uploads/2020/04/pixel1x1.png

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις