Στις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για το Σκοπιανό αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Realfm 97,8.

«Δεν πιστεύω να νομίζετε ότι ο κ. Μητσοτάκης καθορίζει το τι θα πουν και το τι θα κάνουν. Ο κ. Σαμαράς είναι ο βασικός υποβολέας, από εκεί και ύστερα έχει και εναλλασσόμενους ρόλους ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Βορίδης» είπε, μεταξύ άλλων, η κ. Φωτίου και συμπλήρωσε: «Υπάρχει ένα θέμα ακροδεξιάς ατζέντας αυτήν τη στιγμή, όπου ναρκοθετεί όλο το πεδίο που λέγεται Ελλάς, βεβαίως για τον ΣΥΡΙΖΑ γίνεται αυτό, αλλά στην πραγματικότητα ναρκοθετεί την Ελλάδα. Τις νάρκες σε αυτό το πεδίο που σπέρνει ο Σαμαράς τις πατάει ο ίδιος ο Μητσοτάκης, αλλά αυτό είναι δικό του πρόβλημα».

«Καλλιεργούν το ρατσισμό, το μίσος και τη μισαλλοδοξία» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενώ, θίγοντας το θέμα των βρεφονηπιακών σταθμών, αναφέρθηκε σε παλαιότερες δηλώσεις του κ. Σαμαρά.

«Το 2012», υπογράμμισε η κ. Φωτίου, «ο κ. Σαμαράς δήλωνε επί λέξει ότι "έχουν γεμίσει οι μετανάστες τα νηπιαγωγεία και οι Έλληνες δεν μπορούν να μπουν στον παιδικό σταθμό. Αυτό τέρμα. Είναι ορισμένα πράγματα που κι εμένα με ενοχλούν, όσο εσάς, αλλά θα πρέπει να σταματήσουμε την καραμέλα ότι είναι ρατσισμός"». «Σε αυτή τη λογική, το 2014, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Μητσοτάκης έβαλαν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς 79.000 παιδιά και άφησαν έξω χιλιάδες παιδιά. Εμείς, φέτος, το 2018, στη διαδικασία που ολοκληρώθηκε, πριν από λίγες ημέρες, βάλαμε περισσότερα από 127.000 παιδιά. Βάλαμε, 48.000 περισσότερα παιδιά και τα ΜΜΕ το κρύβουν, δεν το λένε…» δήλωσε η κ. Φωτίου.

«Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν μπορούμε πια να δίνουμε επιδόματα, είμαστε ένα κράτος επιδομάτων. Δεν είμαστε. Το ΔΝΤ έλεγε ό,τι δίνεις από επίδομα θα το δίνεις στην ακραία φτώχεια. Δηλαδή αναπηρικό επίδομα μόνο στον ανάπηρο ακραία φτωχό; Αυτό αντανακλά σε όλο τον πληθυσμό, δεν αντανακλά μόνο στους φτωχούς… Η ΝΔ είναι εντελώς ταυτισμένη με το ΔΝΤ, το ίδιο ακριβώς που έλεγε το ΔΝΤ στην ακραία του μορφή, το λέει με μισόλογα η ΝΔ» ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σχετικά με την κατάσταση στην οικονομία, η κ. Φωτίου σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Εμείς, στις 21 Αυγούστου, ανακτήσαμε μέρος της ανεξαρτησίας μας να ρυθμίζουμε τα του οίκου μας και αυτό το ξέρει όλος ο κόσμος και το βλέπει κάθε μέρα που περνάει… Χρειαζόμαστε χρόνο, για να επουλώσουμε όλες αυτές τις μεγάλες καταστροφές που έκαναν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ…».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις