Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να μην απάντησε την Πέμπτη στο αν είχε μιλήσει με τον Πάνο Καμμένο μετά τις δηλώσεις που προκάλεσαν σάλο , η Εφ.Συν. με πρωτοσέλιδο «Η Κυβέρνηση αντέχει… τον Πάνο» αποκαλύπτει ότι το τηλεφώνημα έγινε, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού(!) και μάλιστα ο υπουργός Άμυνας φέρεται να ήταν και απολογητικός προς τον κ. Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός -σύμφωνα με το δημοσίευμα- τού ζήτησε εξηγήσεις για όσα είπε, αλλά και για ποιους λόγους διαφοροποιήθηκε από την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης για το Σκοπιανό, εκθέτοντας την κυβέρνηση σε μεγάλο βαθμό, την ώρα μάλιστα που προετοιμάζεται το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Μόσχα, αναφέρει η Εφ.Συν.

Διαβάστε: Ο Καμμένος πρότεινε στις ΗΠΑ βάσεις σε Βόλο, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Πάνος Καμμένος απολογήθηκε στον Αλέξη Τσίπρα. Του είπε, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, πως δεν ήταν στις προθέσεις του να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα και πως όλες οι δηλώσεις του έγιναν στο πλαίσιο συζητήσεων και ότι δεν παρουσιάστηκε κάτι στους συνομιλητές του με επίσημη μορφή.

Μάλιστα ο υπουργός Άμυνας προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα που δημιουργήθηκε δηλώνοντας στον Real FM ότι δεν διαφοροποιήθηκε από την κυβέρνηση, αλλά προσέφερε μια εναλλακτική λύση βλέποντας ρεαλιστικά ότι είναι πολύ υψηλή η πιθανότητα να μην προχωρήσει η συμφωνία των Πρεσπών, κυρίως εξ υπαιτιότητας της άλλης πλευράς.

Στην ερώτηση σχετικά με το θέμα των βάσεων ο Πάνος Καμμένος απάντησε: «Απαγορεύεται να συζητούμε; Δεν είπα ότι θα αποφασίσω μόνος μου ούτε ερήμην της κυβέρνησης, κάνω μια δημιουργική συζήτηση με συμμάχους και φίλους».

Διαβάστε:Τυφώνας "Πάνος Καμμένος" στην κυβέρνηση

Το Μαξίμου ωστόσο δεν ανεβάζει τους τόνους κατά του κ. Καμμένου, παρά το ότι το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ «βράζει».

Πάντως ο εκνευρισμός πλέον ανάμεσα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. είναι έκδηλος, ενώ ξεσπούν και εμφύλιοι στο εσωτερικό των συγκυβερνώντων κομμάτων. Το επεισόδιο ανάμεσα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη και τον υφυπουργό Εξωτερικών και στέλεχος των ΑΝ.ΕΛ. στη Βουλή, Τέρενς Κουίκ, ήταν ενδεικτικό της κατάστασης που φαίνεται ότι σύντομα θα έχει και συνέχεια.

Είναι δε αξιοσημείωτο το άρθρο γνώμης στην τελευταία σελίδα της «Εφ.Συν» στο οποίο η εφημερίδα συγχαίρει τον εαυτό της που είναι ανεξάρτητη στην άσκηση της δημοσιογραφίας και πετά για τα περαιτέρω το μπαλάκι στον ίδιο τον Πάνο Καμμένο: «Δική του είναι η ευθύνη για όσα ακολουθήσουν, πρώτα στο κόμμα του, αλλά και στην κυβέρνηση» καταλήγει.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις