Ανεβάζει τους τόνους ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και διαψεύδει δημοσίευμα που τον θέλει να απολογήθηκε στον πρωθυπουργό για τις πρωτοβουλίες του στις ΗΠΑ.

Ο υπουργός Αμύνης κατηγορεί την εφημερίδα "Εφημερίδα των Συντακτών" για fake news, τονίζει ότι δεν έχει αλλάξει κάτι από τη συμφωνία του με τον Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνει ότι οι προτάσεις του δεσμεύουν τον ίδιο ως κυβερνητικό εταίρο και επιβεβαιώνει ότι οι βάσεις των ΗΠΑ ήδη λειτουργούν.

Η ανάρτηση του Πάνου Καμμένου:

«Συνεχίζονται τα απόλυτα ψευδή δημοσιεύματα από γνωστά κέντρα μέσω της ΕΦΣΥΝ. Δηλώνω:

1. Δεν έχω μιλήσει με τον πρωθυπουργό γιατί δεν έχει αλλάξει κάτι από τα συμφωνημένα.

2. Ως κυβερνητικός εταίρος καταθέτω πρόταση που δεσμεύει μόνο εμένα.

3. Οι περίφημες βάσεις ήδη λειτουργούν».


Στη συνέχεια, απαντώντας σε σχόλιο χρήστη το οποίο ανέφερε «Η ΕΦΣΥΝ μιλάει για ανεξάρτητη δημοσιογραφία. Και μετά δίνει «πολιτική γραμμή» σε ρόλο υποβολέα. Κάπου τα έχουν μπλέξει λίγο…», ο Πάνος Καμμένος κλιμάκωσε την επίθεσή του προς την Εφημερίδα των Συντακτών.


Βολές και σε Βούτση

Λίγο μετά την ανάρτησή του για τον πρωθυπουργό, ο Πάνος Καμμένος ανάρτησε και άλλο tweet, βάζοντας στο στόχαστρό του τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Ο υπουργός Άμυνας αναπαρήγαγε ένα άρθρο με τίτλο «Η Γαλλία και η Αμερική προστίθενται στις τριμερείς με Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο» στο οποίο σχολίασε με ειρωνεία τον κ. Βούτση: «Θα χρειαστεί η άδεια του Βούτση γιατί τον ενοχλούν οι άξονες».


Διαβάστε: Σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του Πάνου Καμμένου – Βαρύ το κλίμα στην κυβέρνηση

Διαβάστε: Κρεσέντο του συμπολιτευόμενου Τύπου: Ο Πάνος Καμμένος βλάπτει σοβαρά τη χώρα


Η εφημερίδα μέσω ανάρτησης στην ιστοσελίδα της δίνει απάντηση στην απάντηση Καμμένου:

Απαντάμε:

1. Ο υπουργός μιλάει για ψευδή δημοσιεύματα στην εφημερίδα μας αλλά δεν αναφέρεται σε τίποτα απ' όσα γράψαμε παρά μόνο στο ότι μετά τις επίμαχες δηλώσεις του στις ΗΠΑ υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον ίδιο και στον πρωθυπουργό με πρωτοβουλία του τελευταίου. Σε ότι μας αφορά η είδηση αυτή είναι απολύτως διασταυρωμένη. Γράφτηκε δε και σε άλλα ΜΜΕ- ηλεκτρονικά και έντυπα. Το γιατί ο κ. Καμμένος προτιμάει να αναφερθεί μόνο στην ΕΦΣΥΝ είναι ζήτημα προς διερεύνηση.

2. Ο υπουργός αναφέρεται σε κέντρα που κατά τη γνώμη του διοχέτευσαν δημοσιεύματα στην εφημερίδα μας. Αν αυτή είναι η δική του σχέση με εφημερίδες κι αν μόνο αυτό τον τρόπο γνωρίζει ως πηγή δημοσιευμάτων, προφανώς κρίνει εξ ίδιων τα αλλότρια. Δεν μας αφορά. Οφείλει όμως να είναι προσεκτικός όταν μιλά για την «Εφ.Συν.». Και το κυριότερο οφείλει να φανερώσει τα κέντρα για τα οποία κάνει λόγο. Διαφορετικά θα μας υποχρεώσει να προβούμε στους χαρακτηρισμούς που αρμόζουν σε παρόμοιες περιπτώσεις. Δεν το επιθυμούμε.

3. Στις ΗΠΑ ο κ. Καμμένος πήγε ως υπουργός της κυβέρνησης. Προσωπικές απόψεις μπορεί να έχει όσες θέλει. Ας τις καταθέτει όπου θέλει στις ιδιωτικές του συναντήσεις. Όχι στις επίσημες επαφές που έχει ως υπουργός και εκπρόσωπος της χώρας.

4. Οι περίφημες βάσεις λειτουργούν; Σοβαρά; και τότε τι πήγε να τάξει στους Αμερικανούς Κάτι που ήδη έχουν; Ας μην υποτιμά την νοημοσύνη μας ο κ. Καμμένος. Δεν τιμά κανένα. Και κυρίως τον ίδιο.
Το δημοσίευμα που εξόργισε τον Καμμένο

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να μην απάντησε την Πέμπτη στο αν είχε μιλήσει με τον Πάνο Καμμένο μετά τις δηλώσεις που προκάλεσαν σάλο, η Εφ.Συν. με πρωτοσέλιδο «Η Κυβέρνηση αντέχει… τον Πάνο» αποκαλύπτει ότι το τηλεφώνημα έγινε, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού(!) και μάλιστα ο υπουργός Άμυνας φέρεται να ήταν και απολογητικός προς τον κ. Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός -σύμφωνα με το δημοσίευμα- τού ζήτησε εξηγήσεις για όσα είπε, αλλά και για ποιους λόγους διαφοροποιήθηκε από την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης για το Σκοπιανό, εκθέτοντας την κυβέρνηση σε μεγάλο βαθμό, την ώρα μάλιστα που προετοιμάζεται το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Μόσχα, αναφέρει η Εφ.Συν.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Πάνος Καμμένος απολογήθηκε στον Αλέξη Τσίπρα.

Του είπε, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, πως δεν ήταν στις προθέσεις του να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα και πως όλες οι δηλώσεις του έγιναν στο πλαίσιο συζητήσεων και ότι δεν παρουσιάστηκε κάτι στους συνομιλητές του με επίσημη μορφή.

Μάλιστα ο υπουργός Άμυνας προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα που δημιουργήθηκε, δηλώνοντας στον Real FM ότι δεν διαφοροποιήθηκε από την κυβέρνηση, αλλά προσέφερε μια εναλλακτική λύση, βλέποντας ρεαλιστικά ότι είναι πολύ υψηλή η πιθανότητα να μην προχωρήσει η συμφωνία των Πρεσπών, κυρίως εξ υπαιτιότητας της άλλης πλευράς.

Στην ερώτηση σχετικά με το θέμα των βάσεων ο Πάνος Καμμένος απάντησε: «Απαγορεύεται να συζητούμε; Δεν είπα ότι θα αποφασίσω μόνος μου ούτε ερήμην της κυβέρνησης, κάνω μια δημιουργική συζήτηση με συμμάχους και φίλους».

Διαβάστε:Τυφώνας "Πάνος Καμμένος" στην κυβέρνηση

Το Μαξίμου ωστόσο δεν ανεβάζει τους τόνους κατά του κ. Καμμένου, παρά το ότι το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ «βράζει».

Πάντως ο εκνευρισμός πλέον ανάμεσα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. είναι έκδηλος, ενώ ξεσπούν και εμφύλιοι στο εσωτερικό των συγκυβερνώντων κομμάτων.

Το επεισόδιο ανάμεσα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη και τον υφυπουργό Εξωτερικών και στέλεχος των ΑΝ.ΕΛ. στη Βουλή, Τέρενς Κουίκ, ήταν ενδεικτικό της κατάστασης που φαίνεται ότι σύντομα θα έχει και συνέχεια.

Είναι δε αξιοσημείωτο το άρθρο γνώμης στην τελευταία σελίδα της «Εφ.Συν», στο οποίο η εφημερίδα συγχαίρει τον εαυτό της που είναι ανεξάρτητη στην άσκηση της δημοσιογραφίας και πετά για τα περαιτέρω το μπαλάκι στον ίδιο τον Πάνο Καμμένο: «Δική του είναι η ευθύνη για όσα ακολουθήσουν, πρώτα στο κόμμα του, αλλά και στην κυβέρνηση» καταλήγει.