Την αποχώρηση του Ρουβίκωνα από το γραφείο που έχει καταλάβει στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ, ζητούν οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών, λίγες ώρες μετά την ένταση που επικράτησε στη Σύγκλητο.

«Οι Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ καταδικάζουν τις καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων από εξωπανεπιστημιακές οργανώσεις και απαιτούν από την εξωπανεπιστημιακή οργάνωση του ΡΟΥΒΊΚΩΝΑ να αποχωρήσει από το γραφείο που έχει καταλάβει στη Φιλοσοφική Σχολή» σημειώνουν οι Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ.

Τονίζουν ακόμη πως «η καθημερινή εκπαίδευση και εργασία χιλιάδων φοιτητών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μόνιμων εργαζομένων και συμβασιούχων καθώς και του εκπαιδευτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου μας πρέπει να γίνεται με ασφάλεια και σεβασμό στην ακαδημαϊκή δεοντολογία μακριά από εξωτερικές παρεμβάσεις».

Το πρωί ένταση προκλήθηκε όταν ομάδα περίπου 50 φοιτητών οι οποίοι εγκλώβισαν σε μια αίθουσα περίπου 30 πανεπιστημιακούς.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια της Φιλοσοφικής, κ. Φωτοπούλου, η οποία μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ενώ αρχικά οι φοιτητές συζητούσαν με τους καθηγητές, στη συνέχεια έκλεισαν την πόρτα της αίθουσας επί ένα 45λεπτο απαιτώντας από τους καθηγητές να υπογράψουν κείμενο απόσυρσης του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και να μην υπάρξει απόφαση της Συγκλήτου κατά της παρουσίας του Ρουβίκωνα σε χώρο του κτηρίου της Φιλοσοφικής.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι φοιτητές είπαν στους πανεπιστημιακούς: «Φέρατε τον Μητσοτάκη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και δεν θα έρθει ο Ρουβίκωνας;».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις